vlag Frankrijk

Frankrijk 2014

Dag 30 - Zaterdag 13 september - Saint-Prim - Isère (38) - Rhône-AlpesWe zijn bijtijds wakker, want we moeten op en inruimen en de boel schoonmaken. Als een zeer geoliede machine werken we alles punt voor punt af, waarna de handel in de auto gezet moet worden. Die staat dus 75 meter verderop en naar beneden geparkeerd. Dat wordt dus een aantal keren heen en weer sjouwen. Tot slot doet Nelle het sanitair en ik ga stofzuigen. Waarom hebben we toch altijd het idee dat we de boel schoner achterlaten dan we het aangetroffen hebben?

Zodra we gepakt en gezakt zijn staat de eigenaresse al met haar boeken klaar om de boel te inspecteren. Hoewel dit waarschijnlijk niet geheel onterecht is, hebben we dit nog nooit meegemaakt.
Minitieus worden alle kastjes opengetrokken, kranen geinspecteerd, vaatwasser en koelkast op netheid gecontroleerd. Ook worden de electrische meterstanden genoteerd en het verbruik uitgerekend. Nou, het electriciteits verbruik krijgen we gratis van haar. Wat een goedheid; het valt gewoon binnen de verbruikslimiet.
Alles wordt in orde bevonden, we hoeven alleen de toeristenbelasting te betalen (€ 10.50) en krijgen we de exorbitante borg van € 400 terug.

Vlot de auto in, TomTom programmeren en op weg. Eerst weer over die weg met al die rotondes, waarna we bij Le Muy de autoroute opgaan. Beep!

PMU

De eerste kilometers schieten we goed op, maar dan gebeurt waar we al bang voor waren: vanaf Aix-en Provence een bouchon (file)! We komen tot stilstand en kruipen voorlopig vooruit. Dit zal zo blijven tot aan Cavaillon.
Bij Montelimar dreigt er weer een bouchon en besluiten we de laatste 100 km maar binnendoor af te leggen. Omdat we al 75 minuten vertraging hebben, wordt het tijd voor een pauze en een hapje. Een kleine 10 kilometer nadat we afgeslagen zijn zien we een redelijk uitziende PMU met parkeerruimte langs de weg.
We stoppen voor koffie en een plaspause, maar vragen de gastvrouw of er ondanks het late tijdstip (14.15 uur) toch nog iets te eten te krijgen is. Nou eigenlijk niet, maar ze zal zien wat ze voor ons kan doen. Even later komt ze met twee borden kip, frites en salade. Hoewel de kwaliteit niet geweldig is, prijzen we haar om de service en loopt zij te glunderen.

De laatste 90 kilometer zijn wel prettig om te rijden, maar schieten helaas niet echt op.

Pas rond 17 uur rijden we het dorp Saint Prim (60 km onder Lyon) van onze bestemming binnen en worden we via smalle wegen en scherpe bochten naar onze Chambre d'hôtes - La Margotine geleidt. Een hek verspert de ingang en na aanbellen komt de eigenaar met z'n hond ons welkom heten.
We mogen kiezen, boven met uitzicht of beneden zonder steile trap. We kiezen voor de steile trap en belanden in een nette kamer. Het toilet, wastafel en douche zitten alle drie achter dezelfde grote schuifdeur verstopt. Een soort slaapkamerkast, die omgebouwd is tot wc, wastafel en douche.
Het uitzicht is inderdaad geweldig. In een zijtak van van de Rhône is men aan het watersporten en we hebben ruim 180 graden zicht op de tegenoverliggende berghellingen.

Chambre d'hôtes La Margotine Chambre d'hôtes La Margotine
Chambre d'hôtes La Margotine Chambre d'hôtes La Margotine
Chambre d'hôtes La Margotine Chambre d'hôtes La Margotine

We spreken af voor het avondeten om 19.30 uur en de etensluchtjes drijven langzaam de kamer binnen.

Om 19.45 uur worden we aan tafel geroepen en zitten we samen met de gastheer en gastvrouw aan tafel. Meer gasten zijn er op dit moment niet. Er komt een fles wijn op tafel en we krijgen een gezellige conversatie in het Frans die toch de hele avond zal duren.
Na afloop nog een uitgebreide kaasschotel, aardbeien, koffie (thee) en een uitstekende eau de poire (perenjenever) toe.
We zijn helemaal verzadigd en tevreden met deze gezellige avond zoeken we ons bed op.Informatieve links:
Saint Prim

Onze Chambre d'Hôtes:
La Margotine 1
La Margotine 2Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken