vlag Frankrijk

Frankrijk 2015

Dag 1 - Donderdag 6 augustus - Hénin Beaumont - Nord-Pas-de-Calais - Pas-de-CalaisPrecies om 10.00 uur vertrokken wij voor zo'n 270km naar Hénin Beaumont. Ergens achter Antwerpen een pause voor een goede doch prijzige cappuccino, waarna we onze weg vervolgden. Onderweg regelmatig rijdende files i.v.m. weg werkzaamheden, maar we schieten toch goed op. Het is warm en zonnig, maar met 27°C is dit voor de airco een eitje.

Om 13.45 uur rijden we de Avenue Victor Hugo op en stoppen op deze toch wel drukke weg voor een oud herenhuis. Dat deze chambre d'hotes aan een doorgaande weg lag had ik al begrepen, maar hoe dit voor ons zou uitpakken?
Er hangt geen bordje aan de deur, dus we bellen aan.
Een vriendelijke, maar beetje sjofele dame doet open en verwelkomt ons. Zodra ze in de gaten krijgt dat we (een beetje) Frans spreken krijgen we een stortvloed van informatie over ons heen.
De auto moet voorlopig op straat geparkeerd blijven en zij gaat ons voor de brede trap op. Vervolgens nog een trap op, waarna we op een enorme zolder belanden. Het eerste wat opvalt is een grote biljart tafel. De bad en slaapkamer zijn van een bescheidener formaat maar keurig onderhouden en brandschoon. Zelfs die enorme zolder is spaarzaam maar smaakvol ingericht. Eigenlijk lijkt het niet eens op een zolder.
Achter het huis ligt een grote tuin waar we ook gebruik van mogen maken.

Onze Chambres d'Hôtes De tuin
Slaapkamer Badkamer
Grote zolder Nelle in luie stoel
Nadat we de nodige informatie hebben uitgewisseld trekken we ons terug om eens goed rond te kijken. Van huis uit nog wat etenswaren meegenomen waarmee we onze lunch verorberen.

Dan is het tijd om het stadje te bekijken. Een grote imposante maar plompe kerk domineert het centrum. Erom heen liggen winkeltjes en vele eetgelegenheden en cafe's.

Onderweg lopen we langs een tassenwinkel en allebei zijn we gefascineerd door een soort handtas voor Nelle. Dit komt zelden voor, dus we gaan naar binnen en zonder enige twijfel doet Nelle haar aankoop.

We wandelen rond in het centrum en nemen een drankje op een terrasje bij een PMU.

Hénin Beaumont Hénin Beaumont

Eenmaal terug in ons huisje legt Nelle beslag op een luie seniorenstoel en doet een puzzeltje, terwijl ik aan een nieuw leesboek begin.

Jos en pizza

Tegen 19.00 uur gaan we naar een Italiaanse pizzeria waar de eigenaars hun best doen om ons te plezieren. Na een uitstekende pizza nog een kopje cappuccino, besluiten we toch nog om een stuk of drie caches te gaan zoeken.
Dit blijkt in de praktijk toch iets moeilijker te zijn, want de meeste locaties liggen achter huizen in een lokaal parkje. Maar hoe komen we daar?
Uiteindelijk houden we het op één gevonden cache Cache à Cache à Montigny 8 en vanwege het donker worden geven we het op.


Terug bij ons huisje kan de auto in de garage geparkeerd worden, schrijf ik dit verslag op de biljart tafel en maakt Nelle nog een puzzeltje.
Genoeg activiteiten voor vandaag.
Informatieve links:
Hénin Beaumont 1
Hénin Beaumont 2
Onze Chambres d'Hôtes: Chambres d'hôtes La Florière à Hénin Beaumont

Diversen:
Verkeer in Frankrijk Bison Futé of 'Itinéraires Bis'
Relais Routiers
Télépéage
Télépéage - NL
Slapen in Frankrijk: huur een gîteStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken