vlag Frankrijk

Frankrijk 2015

Dag 2 - Vrijdag 7 augustus - Mittainville - Yvelines - Ile-de-FranceWe hebben voor het ontbijt om 8.30 uur afgesproken. Als we beneden komen staat de tafel vol gedekt met wel acht soorten brood, minstens zoveel beleg en nog een zelfgemaakte aangeklede glas yoghurt.
De beide dames bemoederen ons met thee, koffie, vers geperste sinaasappel en vragen of het wel genoeg is. Alleen van de aanblik zitten we al vol! We laten het ons smaken en nemen uit beleefdheid toch iets teveel.
Met een verse kop koffie in de hand ga ik de ruime tuin in en wandel wat rond. Even later voegt Nelle zich bij me en komt de dochter (niet meer zo piep hoor) nog een praatje maken.
Ze vind het zo gezellig dat we de conversatie beleefd moeten afbreken om toch onze spullen te gaan pakken.

Bourdonné

TomTom wordt geprogrammeerd en we gaan op weg richting Parijs. Vrij snel rijden door de péage en gelukkig doet de badge "biep" en kunnen we lekker doorrijden.
Het is wel druk, maar er kan goed doorgereden worden. Eenmaal op de rondweg langs centrum Parijs is het wel opletten geblazen, maar het verloopt vlekkeloos. Op 17km vanaf ons doel verlaten wij de autoweg (naar Dreux) en rijden direct via allerhande B weggetjes naar onze chambre d'hôtes.

In Bourdonné stoppen we om even koffie te gaan drinken. Bij het café ligt een eenvoudig restaurant en we halen onszelf over om maar meteen te lunchen. Die lunch is een soort hamburger specialiteit van de kok, waarna we meteen weer bomvol zitten.


Het is nog maar 12km naar Mittainville, waar we over allelei slingerweggetjes aankomen.

Onze chambre d'hôtes Au Moulin De La Maltorne blijkt een prachtig landhuis te zijn, omringd door een enorme tuin. Een oude watermolen maakt deel uit van het landgoed.

De eigenaar verwelkomt ons en laat ons de kamer zien. Die is weliswaar veel kleiner dan de vorige, maar knus en comfortabel. We krijgen het Wifi paswoord en sturen alvast een paar foto's naar de naaste familie.

Op het terras krijgen we een biertje aangeboden en maken we een praatje met de eigenaar. Net als we ons biertje op hebben, begint het te hozen en trekken we ons terug op onze kamer. Nelle gaat even uitrusten en ik begin aan dit verslag.

Au Moulin De La Maltorne Au Moulin De La Maltorne
Au Moulin De La Maltorne Au Moulin De La Maltorne

Een half uurtje later is het weer droog en komt de zon door, waardoor het er even later niets meer van deze kleine depressie te merken is.

Na onze pauze gaan we een paar caches zoeken in de naaste omgeving. De eerste twee [EVENT78] #195 Mittainville - 262 villes du 78 & Régalez-vous vinden we zonder problemen. Bij de andere vier mankeert er wat aan; cache verdwenen, alleen een leeg foto doosje, een omleiding waardoor we er niet bij kunnen of gewoon een te vieze omgeving. We laten het bij de twee caches en gaan naar huis.

Gewoon even boekje lezen, door de tuin wandelen of op het terras zitten.

De lounge Onze kamer
in de tuin Hallo !
Au Moulin

Om 19.30 uur wordt het avond eten buiten op het terras opgediend. Het is lekker weertje en er is nog een Frans stel, waardoor we in totaal met z'n zessen zijn. Het eten is prima, voor mij vooral de kaasschotel, het dessert en de twee perfecte soorten wijn.

De discussies in het Frans zijn voor mij niet altijd te volgen. Nelle doet het iets beter. Maar om in rap Frans te reageren gaat ons toch wat te ver.

Om 21.30 uur wordt het langzaamaan fris en na de koffie (thee) gaat iedereen terug naar z'n kamer.

Onbedoeld was het vandaag een calorierijke dag, wat wel lekker is, maar wat we niet te vaak moeten doen.Informatieve links:
Mittainville1
Mittainville 2
Onze Chambre d'hôtes: Chambre d'hôtes Au Moulin De La Maltorne
De coördinaten van ons huisje (voor Google Earth): N 46° 05.340 E 003° 43.283Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken