vlag Frankrijk

Frankrijk 2015

Dag 33 - Maandag 7 september - NederlandOnze laatste reis dag gaat terug naar Sittard in Nederland. Maar eerst krijgen we nog een ruim ontbijt waarbij de gastvrouw een paar keer komt kijken of het ons aan niets ontbreekt.

Les Fleurs Aglaises Les Fleurs Aglaises

Na het afrekenen programmeren we TomTom voor het laatste gedeelte. Het is nog fris buiten, en na een paar kilometer zitten we alweer op de autoroute. De snelheid wordt beperkt tot 90kmh en er wordt zeer slordig gereden.
Misschien is dit normaal voor de eerste werkdag van de week? Niettemin blijven we extra alert tot aan de Luxemburgse grens.

Vanaf hier kunnen we weer 120kmh en is het zowaar zonnig. Zodra we echter BelgiŽ binnenrijden pakken de zwarte wolken zich samen.
Bij een parkeerplaats met toilet houden we een korte stop. De toiletten blijken enkele toilet cabines te zijn waarin de smurrie hoog opgestapeld is. Gauw wegwezen dus.

Onderweg op de Baraque de Fraiture hoost zo hard dat de ruitenwisser het op de hoogste stand maar nauwelijks kan bijhouden.

Zodra we echter af beginnen te dalen in de richting van Luik wordt het droog en bij de grens breekt de zon weer door. We zijn weer in Nederland.

Voordat we naar huis rijden, gaan we nog op bezoek bij Yonina. Zij heeft ballonnen opgehangen, want op deze laatste vakantiedag ben ik jarig!

Als we echt thuiskomen wacht ons een tweede verrassing; de straat is opgebroken want de riolering wordt vervangen.

verjaardag bij Yonina Thuiskomst

De vakantie zit erop.
Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken