Frankrijk 2016

Dag 39 - Maandag 19 september - NederlandEr is om 8.30 uur afgesproken voor het ontbijt. Omdat we bijtijds wakker zijn, kunnen we het rustig aan doen. Beneden staat de ontbijttafel al klaar. Twee Franse gasten zijn net klaar en de twee andere komen vlak na ons binnen.

Ook deze tafel is ruim voorzien van allerlei etenswaar waarvan we zeker de helft niet aanraken. De gastvrouw maakt haar eigen confituren die ook op tafel staan.

Na het ontbijt maken we nog een praatje met de gastvrouw. Zij blijkt gastheer te zijn van de hele boerderij, inclusief een veestapel en een groot stuk land erachter.

Terwijl Nelle gaat betalen, laadt ik de auto in, controleer de kamer of die leeg en schoon is, en dan is het ook hier tijd om afscheid te nemen.

Het is nog fris buiten terwijl ik de Garmin op Sittard programmeer. Dit blijkt nog 330km te zijn.

Binnen een kwartier rijden we weer op de autoroute waar het vooral met vrachtwagens drukker is dan gisteren. Wel is het goed opletten op de maximum snelheid die op veel stukken 90kmh is, want er staan nogal wat flits kastjes. Dwars door Luxemburg rijden we BelgiŽ in waar de temperatuur langzaam stijgt naar 19įC. Gelukkig regent het niet meer. Ergens in BelgiŽ een plas en cappuccino pauze. Om gebruik te maken van het toilet moet er € 0.70 betaald worden. De cappuccino automaat moet contant betaald worden met € 1.90 Een munt van € 2.00 accepteert ie niet. Dus weer eerst naar de kassa waar ik 20 muntjes van € 0.10 omgewisseld krijg. Handig hoor! We nemen de tunnel route dwars door Luik heen in plaats van de rondweg en zodra we Nederland inrijden schijnt de zon en met een temperatuurtje van 22įC zijn we weer thuis.
Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken