Frankrijk 2017

Dag 32 - Zondag 17 september - Coin-lès-Cuvry, Moselle, Lorraine

Om 8.30 uur hebben we afgesproken voor het ontbijt. De tafel staat uitgebreid gedekt en we zijn de eersten. De gastvrouw komt een praatje maken en schenkt thee en koffie in. Als wij bijna klaar zijn, druppelen de andere gasten de kamer binnen.

Op ons gemakje laden we de spullen in de auto en gaan nog even tot 10.00 uur in ons boekje lezen.

Om 10.00 uur nemen we afscheid en betalen voor de kamer en het eten. Nog even na babbelen en dan programmeer ik de Garmin op onze volgende Chambre d’Hôte in de buurt van Metz. Vandaag hebben we 450km voor de boeg en we vertrekken met 16°.

Eigenlijk wil ik bij Villefrance sur Saone de péage op, maar op de een of andere manier vind Garmin het beter / sneller om via Lyon noord te rijden (we komen niet echt in Lyon hoor). Daar zijn ze echter aan de weg aan het werken, zodat we een of meerdere afslagen missen. Gelukkig maakt het in tijd niet meer dan 5 minuten uit.

De péage badge zegt weer vrolijk BIEP en ik kan de cruise control gebruiken. De temperatuur zakt tot 11° en het is niet te druk op de autoweg.

Na Beaune wordt het een stuk rustiger. Hier kiezen we een aire met faciliteiten voor een korte pauze. Bij Dijon vallen de eerste druppels en vanaf hier is de lucht dreigend zwart.

Tussen Dijon en Metz krijgen we flinke hoosbuien en een keer zelfs een hagel bui. Het verkeer mindert vaart tot ongeveer 60km/h, en toch heb je van die malloten die met meer dan 100km/h voorbij stuiven.

In de buurt van Metz gaan we de autoweg af en rijden een paar kilometer naar Coin-lès-Cuvry (Moselle). Garmin levert ons om 15.15 uur voor de deur af van onze Chambre d’Hote. Het is een net losstaand huis in een gewone straat van het dorp. Een oudere dame verwelkomt ons en laat ons de kamer zien. Oeps, dat is even iets anders dan gisteren.
We hebben de beschikking over een bovenkamer van hun woonhuis, en die is wel zeer oubollig ingericht. Meer een kamer zoals je in een bejaarden tehuis zou kunnen aantreffen. Niettemin is het schoon en compleet en de prijs is ook navenant lager.

In de regen laden we de hoognodige spullen uit de auto en installeren ons voor een nachtje. Het Internet werkt onberispelijk, dus wat willen we meer?

Nadat alles op orde is, gaan we de buurt verkennen met de auto. We komen langs de cache Ptm#1 Départ van een trail, zodat we in ieder geval een cache in deze omgeving gevonden hebben.

Het begint weer te regenen en we willen wel ergens koffie gaan drinken. Tevens oriënteren we ons op een eenvoudig restaurantje. Helaas, een café is in de verre omgeving niet te vinden en de restaurantjes zien er niet naar uit dat ze vandaag nog open gaan. Wel komen we langs een tankstation, zodat we genoeg brandstof hebben om morgen thuis te komen. We geven onze zoektocht op en gaan naar onze kamer.

Een tijdje later klaart het op en maken we in een waterig zonnetje een wandeling door de omgeving. In het centrum staat een opvallende bouwsel. Het blijkt een broodmachine te zijn waarin het brood vers gebakken wordt. Nou, het ruikt in ieder geval wel als een bakkerij.

Gelukkig hebben we aan eten geen gebrek. Uit voorzorg dat er mogelijk geen restaurantjes zouden zijn, hebben we voldoende brood, beleg, frisdrank en toetjes bij ons. Vandaag dus maar iets eenvoudiger, wat gezien ons uitgebreide diner van gisteren geen probleem is. Oh ja, er is ook geen tv, zodat we ons met een laptop, tablet of boekje moeten amuseren.Informatieve links:
Gids
Toerisme
Wandelingen
Markten

Onze gîte: Chambre d'hôtes Le Home Saint Louis
Coördinaten voor onze gîte: N 49 2.092, E 6 9.352
Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken