Frankrijk 2017

Dag 33 - Maandag 18 september - Nederland







Om 8.30 uur hebben we afgesproken voor het ontbijt. Dit wordt door de gastheer verzorgd in de serre met uitzicht op de tuin.

Op voor de laatste 320km naar Nederland. In een mum van tijd zitten we op de autoroute met een snelheids beperking van 90 of 110 km/h. We schieten lekker op tot dat we net over de grens van Luxemburg in een 9 km lange file terecht komen. Het schiet niet echt op; stapvoets is het zeker niet. De twee rijbanen worden er eerst drie. Ha, denken we, nu gaat het wat sneller. Maar nee, een eind verderop worden het er weer twee. En nog een stuk verder wordt het er een. Dat wordt dus wringen met invoegen.
Maar zodra deze ellende van 45 minuten voorbij is, lijkt de autoweg ineens wel leeg en kunnen we probleemloos doorrijden. In BelgiŽ op de Baraque de Fraiture krijgen we een paar fikse hoosbuien en met al die nattigheid naderen we Luik. Hier is het plotseling droog en zodra we Luik inrijden schijnt de zon. Aangezien we deze weg goed kennen, rijden we binnendoor, langs het centrum en de Maas.

Met 19į en een lekker zonnetje rijden we om 12.45 uur Nederland binnen.




Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken