Frankrijk 2018

Dag 3 - Zaterdag 11 augustus - Fontenilles [31], Haute-Garonne, Midi-Pyrénées

Gisteravond laat zijn de andere gasten nog aangekomen, maar die hadden we niet meer gezien. O ja, Nelle heeft een dame gesproken die vandaag de bruiloft vieren van een familielid.

We zijn (weer) op tijd wakker om te beginnen met opruimen. In de grote hal hierboven horen we de kinderen al gedempt spelen. Het was wel sneu dat het jongetje niet helemaal in orde was, ook in de nacht. Extra werk dus voor onze gastvrouw en zijn oma.

Prompt om 8.30 uur zijn we beneden voor het ontbijt. De gastvrouw staat al klaar met thee en koffie bij de gedekte tafel. Het is gewoon een goed ontbijt. De gastvrouw vraagt mijn assistentie om de zitting weer in de auto te zetten die zij er gisteren uit had gehaald omdat ie onder gekotst was.

Na het ontbijt ruimen we de auto in en zodra we klaar zijn help ik de gastvrouw met de auto zitting. Met 14°C is het nog best fris te noemen. De zitting is in een wip gedaan, waarna we afscheid nemen en vertrekken.
Eerst gaan we nog even tanken, maar daarna schieten we de autoroute op voor de resterende 320km vandaag.

De zon staat al aan de hemel en de temperatuur stijgt snel. Het is drukker dan dat we verwacht hadden, maar gelukkig kan ik de cruise control blijven gebruiken.

Na twee uurtjes rijden houden we een pauze bij een aire met restaurant en tankstation. Het is behoorlijk druk en ik kan net in een parkeerplek schieten van een vertrekkende auto. Nelle houdt de wacht bij de auto terwijl ik naar het restaurant ga om koffie te halen. Zelfs bij de automaten staat er file en bij de dames toiletten is het einde van de wachtrij niet te zien. Nelle heeft een bankje vlakbij de auto veroverd, waar we een broodje eten en de cappuccino drinken.
Vlakbij onze parkeerplaats staat een extra toilet gebouw waar ook een hele rij staat. Ik sluit ook maar even aan, maar ik zie dat de urinoirs niet gebruikt worden omdat ie in het volle zicht van de rij dames ligt. Wat kan mij het ook schelen, dus ik gebruik dit urinoir.

Na deze show vertrekken we richting Toulouse. Het is nu echt druk op de autoweg en de buitentemperatuur staat al op 26°C. Er wordt zeer chaotisch gereden; herhaaldelijk worden we (en ook anderen) gesneden door automobilisten die op de linkerbaan rijden en de rechter afslag moeten hebben. Campers storten zich met ware doodsverachting van de hellingen af (5%) en overschrijden daarbij ruim de maximum toegestane snelheid.

In de buurt van Toulouse moeten we even van de péage af. Met onze badge komen we gemakkelijk door het poortje en staan dan in een file achter de péage poortjes. Er zijn acht (?) poortjes die na de péage naar een eenbaansweg richting Toulouse of Bordeaux (?) moeten. Chaos ten top en niemand gunt een ander het voorsorteren.

Enfin, ook hier komen we uit en rijden op de rondweg van Toulouse. Garmin stuurt ons de juiste afslag af en ineens wordt het rustig. Na nog een 12km slaan we een zijweggetje in en staan we voor onze gîte in Fontenilles. De gastvrouw komt ons tegemoet, verwelkomt ons en laat ons uitgebreid de gîte zien. Na deze rondleiding laden we de auto uit en gaan in het naburige dorp Fonsorbes naar de Intermarche. Helaas hebben ze geen fatsoenlijk brood meer, waarna we op zoek gaan naar een boulanger. Die houden het op zaterdagmiddag echter voor gezien, dus is de Lidl ons laatste redmiddel. En ja hoor, de Lidl heeft nog prima brood, zodat we er een paar dagen tegen kunnen. Voor onze auto is een carport beschikbaar.

Na het inruimen ploffen we neer in de tuin in onze gemakkelijke stoelen en doen iets gemakkelijks als avond eten. Het wifi signaal is prima en na het invoeren van een lang paswoord hebben we verbinding. Jammer genoeg is de datarate niet erg hoog, maar goed genoeg om wat foto's heen en weer te sturen.

Natuurlijk kijk ik even op de Geocaching GPS en er blijkt een cache op 160 meter afstand te liggen. Nelle houdt het even voor gezien, dus ik ga er even op af. Promenade-de-bouchetis-6 is een eenvoudig kokertje aan de rand van het bos, maar in ieder geval alvast weer een cache gescoord.

Voor de rest van de avond doen we het rustig aan. Ik schrijf dit verhaaltje en Nelle zapt door de tv zenders.Onze gîte: Gîte Thière of La ferme de Thière
De coördinaten van ons huisje: N 43 33.665, E 1 14.352

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken