Frankrijk 2018

Dag 4 - Zondag 12 augustus - Fontenilles [31], Haute-Garonne, Midi-PyrénéesNa drie dagen actief te zijn geweest, doen we het vandaag rustig aan. We maken een ontbijtje en ruimen wat attributen op een goede plek.

De zon schijnt al volop en het beloofd een warme dag te worden. Ik neem contact op met oud collega Jos H, die op de route naar de volgende gîte woont. We zullen hem en zijn Luus zaterdag gaan bezoeken.

Na de koffie maken we wat plannen om in de buurt een paar caches te gaan zoeken. Omdat we nog niet veel fut hebben, moeten ze met de auto bereikbaar zijn. De eerste is onvindbaar en de tweede geven we op omdat er teveel rommel ligt. De volgende zes zijn prima te vinden, maar het zweet gutst van ons af, zodat we het na deze serie voor gezien houden.
53-gr86-de-bouchetis-a-fontenille, 52-gr86-de-bouchetis-a-fontenille, 51-gr86-de-bouchetis-a-fontenille, 50-gr86-de-bouchetis-a-fontenille, 49-gr86-de-bouchetis-a-fontenille, 48-gr86-de-bouchetis-a-fontenille

Onderweg komen wij het bord Chaussures du Château tegen. Nieuwsgierig slaan we het pad in en komen op een grote parkeerplaats. Het heeft niets met een kasteel te maken, maar is een schoenen verkoop keten.

In Fontenilles was nog een terras open, maar als we daar een uurtje later naar toe willen gaan is het verlaten en gesloten.

Op advies van de gastvrouw proberen we de golfclub, die een goed en betaalbaar restaurant schijnt te hebben wat ook voor niet-leden toegankelijk is. We nemen een drankje en gaan op het terras onder een parasol zitten. Het terras biedt ruim zicht op golfers van divers pluimage die zich onder de brandende zon in het zweet staan te meppen.
Plotseling wordt onze parasol door een windvlaag gegrepen en vrijwel recht omhoog gezogen. Ik kan hem nog net grijpen, maar stoot daarbij een flinke scheut van mijn Grimbergen Ambree om. Zonde!

Voor vanmiddag is het mooi geweest en we trekken ons terug op ons eigen terrasje met een drankje, hapje en boekje. Van dit weer worden we echt loom en doen dus zo weinig mogelijk.

's Avonds voelt Nelle zich toch geroepen om een prima warme schotel klaar te maken.

Na het eten pakken zwarte wolken zich samen en in de verte rommelt het. We zetten de luiken vast en halen e.e.a. naar binnen. Dan beginnen ineens de rukwinden. Bomen buigen door en de luiken rammelen in hun sloten. In eerste instantie valt er maar weinig regen.Onze gîte: Gîte Thière of La ferme de Thière
De coördinaten van ons huisje: N 43 33.665, E 1 14.352
Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken