Frankrijk 2018

Dag 6 - Dinsdag 14 augustus - Fontenilles [31], Haute-Garonne, Midi-PyrénéesDe dag begint bewolkt met 18°C. Vandaag gaan we naar Toulouse, ongeveer 26 km rijden. Het is nog fris als we in de auto stappen en voor de zekerheid nemen we een vest en een regenjas mee.
Ik programmeer de Garmin op Capitole en ogenschijnlijk rijden we daar probleemloos naar toe. In het centrum maak ik een voorsoorteer foutje, waardoor ik een beetje van ons doel afwijk en voor de ingang van parkeergarage Arnaud Bernard terecht kom. Aangezien deze ook binnen het centrum valt, rij ik er maar in. Pfffft, wat een nauwe bochten. Kan me nauwelijks voorstellen dat een forse SUV hier zonder langs de muur te schrapen doorheen komt. Hoe dan ook, om 10.15 uur staan wij midden in Toulouse. Nu nog even zoeken hoe we in het centrum komen.

Na 15 minuten staan we ook op het Capitole plein. Eerst maar even naar het Office de Tourisme om een goed stratenplan op te halen. Dat maakt het allemaal een stuk overzichtelijker. Op het plein is een markt, waar we eerst op ons gemak overheen lopen. De markt is niet zo groot, zodat we dit vrij snel gezien hebben.
Daarna bezoeken we het Théâtre du Capitole, wat gratis toegankelijk is. Wel worden tassen en rugzakken vluchtig gecontroleerd. Het woord schouwburg is een understatement, want het is werkelijk groots. Met brede trappen en enorme muur en plafond schilderingen en standbeelden is dit een imposant gebouw.
Nadat we dit op ons gemak bekeken hebben, lopen we het centrum door en kuieren op goed geluk door de vele straatjes en boulevards met zijn winkeltjes en oude gebouwen.

Hoewel het nog geen lunchtijd is, gaan we bij Le Flower's Café koffie drinken met een flink stuk gebak erbij. De bediening is vriendelijk en het gebak uitstekend. We kunnen er weer even tegenaan.

We slenteren rond, bekijken winkeltjes en vergapen ons aan gebouwen, waarna wij bij de brug Pont Saint Pierre over de Garonne belanden. Inmiddels is het alweer ruim lunchtijd geweest en besluiten we een eenvoudig hapje te gaan eten. Het wordt Le Petit Voisin, waar we een sandwich en een drankje bestellen. Zodra we op het terras zitten breekt de zon echt door en wordt het echt warm. Nog een kopje koffie en dan maken we ons op om langzaamaan in de richting van de parkeergarage te gaan.
We komen langs de halte van zo’n vreselijk toeristisch treintje. Er zijn nog enkele plaatsen vrij; zullen we? Vooruit dan, voor deze ene keer dokken we € 7 p.p, en krijgen een koptelefoon waarin we informatie in het Nederlands (of eigenlijk Belgisch) te horen krijgen. Het is een aardige rit, maar niet echt spectaculair. Het blijkt dat we zeker ¾ van de route al gelopen hebben.

Na dit evenement zijn we echt bekaf en gaan op weg naar de parkeergarage. Volgens mijn GPS komen we langs de cache eglise-du-taur, die Nelle vlot weet te vinden.

Ok lopen we nog de Basilique Saint-Sernin binnen en bewonderen het enorme gebouw en zijn interieur.

Nu is het echt welletjes en gaan rechtstreeks naar de garage, waar we € 9.50 parkeergeld mogen dokken. Het spitsuur is begonnen, dus worstelen we ons uit het centrum, waarna de rest gelukkig probleemloos verloopt.

Met 25°C is er nog tijd om in onze tuin met een drankje en boekje weer op adem te komen. Het avondeten houden we simpel.Onze gîte: Gîte Thière of La ferme de Thière
De coördinaten van ons huisje: N 43 33.665, E 1 14.352
Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken