Frankrijk - 2018

Dag 8 - Donderdag 16 augustus - Fontenilles [31], Haute-Garonne, Midi-PyrénéesOp enkele uitzonderingen na, zal dit ons dagelijkse ritme worden. ’s Ochtends kalmpjes aan en ’s middags erop uit.

Yuri staat met zijn gezin op een camping in de buurt van Veynes en vertrekt vandaag naar huis.

Vandaag is een uitzondering, maar Nelle vindt wel dat we een wasje kunnen draaien, dus wordt de wasmachine aan het werk gezet. Zodra die klaar is, kan de was buiten aan de waslijn in de zon om te drogen. Dit gaat vlot, zodat alles direct na de lunch alweer opgevouwen op z’n plekje ligt.

Ondertussen heb ik een voorstel voor een uitstapje gemaakt, voornamelijk ten noorden van ons huisje, maar niet verder dan ongeveer 20km.

Als eerste gaan we via de binnenwegen naar L'Isle-Jourdain, wat in de Gers ligt. Hier gaan we in ieder geval tanken. De temperatuur blijft op 31°C steken en het is zweterig weer.
L'Isle-Jourdain blijkt een aardig stadje te zijn. In het centrum is een plein waar we even op de GPS voor caches kijken. Een cache lisle-jourdain-la-tour-horloge ligt op 150m afstand, waar we naar toe wandelen. De cache zit achter de regenpijp van een nogal lelijke kerk (aan de buitenkant).

Van hier uit verkennen we de rest van het centrum. Op een ander plein ligt een (kerk) klokken museum, wat € 4 entree p.p. kost. Hier hebben we niet zo’n zin in en gaan terug naar het plein waar de auto staat. Aangezien het zweet langs ons afdruipt, gaan we eerst onder de arcades iets drinken. Het wordt een milkshake.

De GPS geeft nog een cache aan, net buiten het centrum. les-berges-de-la-save ligt in de holte van een poreus rotsblok en we moeten heel wat moeite doen om het ding eruit te peuteren.

Vlakbij ligt nog een abandoned place; een verlaten en vervallen fabriek waar ik graag eens een kijkje zou nemen. Maar nu even niet. We stappen in de auto en rijden langs een groot natuurgebied met allerlei watersport activiteiten waar het flink druk is.

Verder naar Sainte-Livrade, waar een fraaie kerk op een plein in de zon ligt te bakken. Ook hier zoeken we de cache h-g-geocaching-496-sainte-livrade, wat nogal wat tijd kost omdat de coördinaten ruim 10 meter afwijken.

We rijden het dorpje Le Castéra in wat er pittoresk uitziet. Het heeft een doorgaande weg, die allengs smaller wordt. Op het einde moeten we door een zeer smal poortje, waar we zelfs de buitenspiegels moeten inklappen om erdoor te kunnen, in ieder geval niks voor een caravan. Of dit zo de bedoeling is?

We doorkruisen diverse dorpjes, o.a. Lévignac en Menville. Die zijn druk en hebben zo op het oog niet iets waarvoor we hier uit willen stappen. In Saint-Paul-sûr-Save (?) ligt een kerkje bovenop een heuvel. Dit biedt een fraai panorama over de omgeving. De cache die hier zou moeten liggen is niet te vinden.

Montaigut-sur-Save is ook behoorlijk druk, maar toevallig parkeren we voor de coördinatie vlakbij een cache. eglise-de-montaigut-sur-save moet achter een van de regenpijpen van de kerk liggen. En ja, gevonden.

Een klein stukje verderop ligt chateau-eglise-place-de-st-paul-sur-save. Het is een heksenmuts in een forse struik. In de buurt is een herdenkingsmonument.

Nu gauw weg uit de drukte. In Pibrac ligt een middelgrote Carréfour, waar we nog even wat kleine boodschappen doen.

Nu gauw naar huis. Voor het avondeten nemen we de meegebrachte quiche en voor de frissigheid een taboulé met munt.

Van Yuri krijgen we een berichtje dat ze op een camping in Bastogne overnachten.Onze gîte: Gîte Thière of La ferme de Thière
De coördinaten van ons huisje: N 43 33.665, E 1 14.352
Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken