Frankrijk 2018

Dag 10 - Zaterdag 18 augustus - Fa [11], Aude, Languedoc-RoussillonOm 7.30 uur staan we naast ons bed. Vandaag gaan we verkassen, maar eerst moet er hier nog het nodige gedaan worden. Eerst een ontbijtje en daarna onszelf opknappen. Alles weer inpakken en in de auto laden. Dan de gte schoonmaken; Nelle doet het poetswerk en ik stofzuig.
Om 9.45 uur zijn we klaar en ga ik de gastvrouw halen. Het elektriciteit verbruik wordt gecontroleerd, maar zoals verwacht ligt dit s zomers onder de limiet. Een controle wordt niet nodig geacht en we krijgen onze borg terug. We maken nog een praatje en nemen afscheid. Nelle heeft de vuilniszak op schoot, want die moeten we zelf in de container gooien die zon 500 meter verderop staat.

Ik programmeer de Garmin voor Chalabre in de Aude, want we gaan eerst naar mijn ex collega Jos H, die daar met zijn vrouw Luus een boerderij heeft gekocht.

De rit gaat een kleine twee uur duren en Garmin stuurt ons de autoroute op naar Toulouse en vervolgens de page. Ik maak een foutje met een afslag op een periferique die Garmin snel corrigeert, maar wel vijf extra minuten kost.
Het is druk op de autoroute en er wordt chaotisch gereden, wat weer harmonica vorming van het verkeer tot gevolg heeft. We komen bij de page en ik veronderstel dat het nu wel vlot zal verlopen. Helemaal fout! Al snel loopt het verkeer vast en staan we stil in een bouchon (file) die zowaar af en toe stapvoets rijdt. Nelle bestudeert de kaart en ziet dat we bij een volgende afslag de rest wel binnendoor kunnen rijden. Toch zal het nog 20 minuten duren voordat we eraf kunnen. In totaal hebben we ruim 45 minuten vertraging opgelopen.

Eenmaal op de binnenwegen gaat het aanzienlijk vlotter. De wegen zijn vrijwel leeg en ik kan bijna continue 80km/h rijden. Met 25C is het toch wel warm te noemen. In totaal hebben we ruim 1 uur vertraging opgelopen als we bij Jos H zijn erf oprijden.

Wij worden hartelijk ontvangen en drinken een wijntje onder een party tent op het erf. Natuurlijk zijn wij benieuwd hoe Jos H samen met zijn Luus hier verzeild is geraakt en worden de nodige oude koeien uit de sloot gehaald. Tegen lunchtijd dient Luus een frisse salade op, gevolgd door uitstekende lasagne en begieten dit met een wit wijntje.
Daarna krijgen we een rondleiding en uitleg over hun landgoed van 46ha en de boerderijen die erop staan. Ze hebben een enorme ruimte, maar er valt nog veel werk te doen. Onder andere waterleidingen en stroomvoorziening overal aanleggen. Hierbij hebben zij hulp van Belgische vrienden. Zij beheren ook een groot aantal paarden, die vrij in de natuur rondlopen en waar, onder begeleiding, op gereden kan worden.
Door hun landgoed stroomt een beekje en staat een bos. Ter vermaak staat er een joert / yurt. Ondanks het vele werk wat nog gedaan moet worden, lukt dat vast dankzij hun enthousiasme en doorzetting vermogen.

Rond 16.00 uur is het voor ons echt tijd om naar onze gte in Fa te gaan. Fa ligt ongeveer 20 minuten rijden verderop.

In Fa rijden we probleemloos het terrein van de gte op, waar we verwelkomd worden door de gastheer en gastvrouw. De gastvrouw laat ons de gte zien, waar we dik tevreden mee zijn. Na het uitladen gutst het zweet weer van ons af, maar we hebben nog wat boodschappen te doen.
We krijgen wat richtlijnen waar we moeten zijn, maar missen toch de juiste locatie waardoor we, veel verder dan gepland, aan de rand van Quillan uitkomen. Maar goed, hier staat een hele grote Carrefour waar we ons een ongeluk zoeken naar een paar specifieke benodigdheden.

Op de terugweg heeft Garmin nog een grapje voor ons; ze heeft een kortere weg die ons over een smal geasfalteerd weggetje voert. We zijn allebei wantrouwend en na een kwartier wordt dit bevestigd; met de auto kunnen we er niet door. Dus mogen we dit rot eind weer terug rijden.

Terug in de gte ruimen we onze spullen en boodschappen op. Ik maak verbinding met de Wifi, wat een nogal mager resultaat heeft. Het signaal binnenin de gte is krap maar voldoende. Direct erbuiten hebben we geen signaal meer.

Op de een of andere manier zijn we doodop en heb ik niet eens meer de puf om de verslag te schrijven. Eten koken doen we ook maar niet meer en maken alleen een soepje warm.Onze gte: Gte Sirius
De cordinaten van ons huisje: N 42 56.259, E 2 11.387
Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken