Frankrijk 2018

Dag 33 - Maandag 10 september - Nederlandontbijt


Na een ontbijt met ruime keuze maken we eerst nog een praatje met de gastvrouw en zij verontschuldigd zich dat ze het zo druk had. Iets later schuift nog een Duits echtpaar aan, waarmee we zo in gesprek raken dat we bijna te laat vertrekken.

Volgens Garmin is het nog een kleine 2.5 uur tot aan de Nederlandse grens. Tot aan Luxemburg moeten we de snelheid in de gaten houden, want die varieert afwisselend tussen de 70 en 90 kmh.
Zodra we de grens met Luxemburg oversteken, geven veel Luxemburgse chauffeurs meteen plank gas, want in Luxemburg is de maximum snelheid 130kmh.
In een Luxemburgs tunneltje met een stevige S-bocht in de weg wordt langzamer gereden wat een rijdende file tot gevolg heeft. Dit weerhoudt een Luxemburger niet om met zeer hoge snelheid zig-zaggend tussen de rijdende file door te jagen. Gelukkig houdt iedereen net voldoende afstand dat er geen ongelukken gebeuren.

In BelgiŽ is het opvallend rustig op de weg en kunnen we lekker doorrijden. Bij Luik willen we (zoals altijd) langs het centrum richting Maastricht rijden, maar of wij letten niet goed op, of de bewijzering is aangepast, want wij komen op de rondweg uit. Hier is het echter beredruk en zijn we blij dat we de rondweg kunnen verlaten. Op voor de laatste kilometers naar Maastricht en dan zijn we weer (bijna) thuis.


Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken