Frankrijk 2020 reisverslag

Een reisverslag in dagboekvorm van 23 dagen met ervaringen in Frankrijk
van 7 augustus t/m 29 augustus 2020.

Achteraf bekeken zal dit een vreemd jaar worden. Ik zal het eens doorlopen.

In januari 2020 besluiten we om weer 4 rural (landelijke) gîtes bij Gîtes de France te gaan huren. Niet helemaal naar het zuiden, want daar zijn we al heel vaak geweest, maar wel onder Parijs. Na het gebruikelijke zoekwerk reserveren we in de Indre (Centre), Nièvre (Bourgogne), Aube (Champagne-Ardenne) en Haute-Marne (Champagne-Ardenne).
Omdat de eerste gîte te ver rijden is, reserveren we boven Parijs in de Oise (Picardie) een Chambres d'hôtes.

Dan volgt de Corona uitbraak, waarbij alles “op slot” gaat, ook in Frankrijk. Na een tijdje gaat het gerucht dat Frankrijk per 1 juli weer voor toeristen “open” zal gaan.
Begin juni krijgen we bericht dat onze eerste reservering vanwege Covid-19 moet annuleren.
Gîtes de France biedt een voucher aan of een alternatieve gîte. Nu zien we een voucher helemaal niet zitten, dus zoeken we naarstig naar een ander huisje. Dat wordt gevonden in dezelfde regio en Gîtes de France regelt de papieren overdracht.

Frankrijk gaat inderdaad per 1 juli “open”, zodat we toch wel opgelucht adem halen.

Op 7 augustus vertrekken we, waarvan we op de volgende pagina's verslag zullen doen.

We zullen opvallend vaak gebruik maken van mijn hobby, Geocaching (klik onderaan " Choose Language" op deze site voor de Nederlandse versie).
Dit 'schatzoeken' brengt ons vaak via mooie wandelingen naar unieke locaties die niet in reisgidsen vermeld zijn.

Enkele algemene indrukken.
De auto snelheid is op de binnenwegen is omlaag gebracht van 90km/h naar 80km/h. Omdat we ons hier strikt aan houden, hebben we menigmaal een Franse automobilist in de achteruitkijk spiegel gehad. Net geen bumper kleven, maar wel duidelijk aanwezig.

Bij alle publieke gelegenheden zijn mondkapjes verplicht, dus ook o.a. tankstations, cafés, restaurants en supermarkten. Ook bij aankomst bij de gîtes worden mondkapjes gedragen.

Opvallend veel cafés en restaurants zijn gesloten. Cafés met terrasjes zijn dun gezaaid. Wij vermijden bij voorkeur drukke locaties, dus geen marktjes of drukke steden. Dit beperkt onze uitgaansmogelijkheden enorm.

Op 27 augustus breidt Frankrijk de rode regio's met Covid-19 uit tot 21 in totaal. Op het nieuws van de tv wordt aangegeven dat een verdere uitbreiding mogelijk is.
Dit haalt voor ons de lol van de vakantie wel af. Wij annuleren de laatste gîte en gaan naar huis.

Deze vakantie was een vreemde en rommelige ervaring.

Andere reisverslagen van Jos Storken staan hier.

Start Pagina
Terug Verder
Index Pagina

Deze site biedt informatie gebaseerd op ervaringen opgedaan tijdens de vakantie van 2020. De auteur is niet aansprakelijk voor fouten en/of onvolkomenheden.
Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken
Copyright © 2001 - © 2020