Frankrijk 2020

Dag 16 - Zaterdag 22 augustus - Messon, 10, Aube, Champagne-Ardenne (Grand Est)Vandaag gaan we verkassen, dus niet uitslapen. Ontbijten, opruimen, auto inruimen, schoonmaken. Tegen 10.00 uur zijn we klaar en kunnen gaan relaxen. Zoals gisteren uitgelegd, moeten we wel om 10.00 uur startklaar zijn, maar vertrekken we pas tegen 13.00 uur. Om 10.30 komen gastgevers alvast de slaapkamers ontsmetten. Daarna laten we elkaar met rust. Er is tijd voor koffie en om 12.00 een eenvoudige lunch. Ondertussen doden we de tijd met ons e-book lezen. Om 12.45 melden we ons af, krijgen onze borg terug, maken een praatje en nemen afscheid.De Garmin wordt geprogrammeerd op kortste afstand, maar niet de kortste tijd. Wij willen niet over de hoofdwegen, wat bovendien 60km om is. Bovendien mogen we toch niet voor 16.00 uur aankomen, dus we hebben alle tijd om rustig aan te doen. Het is rustig op de wegen en we rijden met 26 °C door typische Franse dorpjes. Wat opvalt is dat veel (bewoonde) huizen in de dorpen aan een opknapbeurt of onderhoud toe zijn.
De cruise control staat veel aan op 80km/h, want harder is werkelijk nergens toegestaan. Een enkele Fransoos vindt dit toch te langzaam en racet ons voorbij, maar de meesten blijven netjes achter ons aan hangen.

Dit gaat prima zo, tot de afslag Troyes. Er staan grote borden deviation (omleiding) waar wij ook maar gevolg aan geven. Nu moeten we niet helemaal naar Troyes, dus op gegeven moment slaan we toch maar in de vermeende richting af. Garmin neemt het snel over en we knorren weer geruime tijd door allerhande dorpjes. Totdat we tegen een andere deviation aanrijden en moeten we maar op de Garmin vertrouwen dat ie ons weer netjes op de goede route zet.
Wat dacht je ? Enkele kilometers verder weer een deviation. Garmin neemt het weer over, maar ik krijg er met 40 minuten vertraging behoorlijk de smoor in. Bovendien zijn we alle gevoel voor richting en afstand kwijt. Er zit niets anders op dan maar op de Garmin te vertrouwen.

We moeten ook nog wat levensmiddelen inslaan, maar het wordt te laat om na aankomst in de gîte nog op zoek te gaan naar een Intermarché (of iets dergelijks).

In een dorpje zien we een alimentation (levensmiddelen) winkel, waar we maar even voor stoppen. Nelle gaat met mondkapje op onderzoek uit terwijl ik de auto bewaak. Na een tijdje komt ze triomfantelijk terug met diverse “kant en klare” artikelen, waarmee we het weekend wel door kunnen komen.

We geven ons weer over aan de Garmin en ik volg braaf maar gedesoriënteerd haar aanwijzingen.

Tenslotte toch eindelijk een aanwijzing dat we bij ons doel in Messon aankomen. Ik heb een nauwkeurige aanwijzing voor het adres, maar we kunnen het niet vinden. Totdat Nelle de suggestie doet dat de bewuste straat verder loopt achter een S-bocht. Dit blijkt te kloppen en we staan aan een hek te rammelen voor aandacht. Hmmm, toch nog even de hoek om rijden en we belanden op een groot erf. De gastvrouw komt eraan en begint enthousiast tegen ons te snateren.

Ik wil niets liever dan onze gîte te betrekken, maar de gastvrouw houdt ons nog zeker 20 minuten aan de praat. Ook tijdens de introductie van de gîte ontkomen we niet aan haar enthousiaste uitleg. Maar er komt dan toch een moment dat ze afscheid neemt. De gîte is ruim, redelijk modern en schoon. En ook wel fijn, alles is op de begane grond, dus even geen trappen lopen.
Aan een kant sluit een eenvoudige tuin aan op een boeren veld, waar volgens de gastvrouw diverse dieren te zien zijn. De andere kant heeft een terras met zitjes wat uitkijkt op het boeren erf. De auto heeft een zeer ruime parkeer ruimte.
De Wifi werkt direct naar tevredenheid na het ingeven van de juiste code. Ik denk dat we hier wel zullen aarden.

Als avondeten nemen we Nelle’s aankoop van vanmiddag; een aardappel salade en een confit de canard.Onze gîte: La Ferme des Chartreux 1 of La Ferme des Chartreux 2
De coördinaten van ons huisje: N 48 16.028, E 3 54.214
Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken