Frankrijk 2020

Dag 23 - Zaterdag 29 augustus - NederlandOm 7.30 uur staan we op, zodat we de rituelen voor eigen verzorging, opruimen en inruimen van de auto tijdig tot een goed einde kunnen brengen. En dat lukt, maar de gastvrouw hebben we om 9.30 uur nog niet gezien. Ik leg de laatste hand aan de voorbereiding tot vertrek, terwijl Nelle naar de gastvrouw toe gaat. Al snel hoor ik haar toch wel doordringende stem en kom tot de conclusie dat snel vertrekken nog niet van toepassing is. Nelle wordt tot discussie genodigd, wat de gastvrouw ook wel gegund is.

Tegen 10.00 uur ga ik toch maar eens kijken, waarna de gastvrouw begrijpt dat we graag willen vertrekken. Nog even het contract aftekenen en dan kunnen we gaan.

Vlakbij Troyes schieten we de autoroute op richting Reims, gevolgd door de BIEP van de peage. De cruise control kan aan en die hoeft maar een enkele keer iets bijgesteld te worden tot aan de Belgische grens omdat het zo rustig op de weg is.
Met bewolking en 16C is het lekker weer om te rijden en een enkele keer krijgen we wat spetters op de voorruit.


Bij de Belgische grens wordt de weg kwaliteit duidelijk slechter en worden we van de autoweg gestuurd. De snelheid is eruit en we krijgen met rotondes en verkeerslichten te maken. Tot overmaat van ramp moeten we dwars door het drukke Charleroi waar ook nog eens een aanrijding heeft plaatsgevonden.
Moeizaam ontworstelen wij ons uit deze chaos en zijn langzamerhand weer over een redelijke autoweg op weg naar Brussel. Onderweg wordt het hoog tijd voor een pauze bij een Total tankstation met Bonjour restaurant. Omdat we hier toch zijn, maar meteen even tanken. Huh, voor het tanken moet binnen in het restaurant vooruit betaald worden. Daar beginnen we niet aan hoor. We hebben nog ruim voldoende benzine tot Nederland.
Dan maar alleen een plaspauze en koffie. Dat is (waarschijnlijk) alleen mogelijk met betaalkaart. Plassen kost 0.70 en cappuccino (normaal formaat) kost 2.60 Stelletje afzetters!
Het terrein en de parkeerplaatsen worden goed schoongemaakt en ik geef een aardige man een ok.

We vervolgen probleemloos de route om Brussel heen richting Antwerpen. Onderweg toch maar een korte stop om te tanken (zonder vooruitbetaling). Daarna zonder problemen rond Antwerpen door naar Breda. Bijna ongemerkt rijden we Nederland binnen.
De laatste 70km rijden we met een gezapige snelheid van 100km/h. Toch vind een idioot het nodig om ons na een inhaalmanoeuvre eens stevig te snijden, wat maar net goed afloopt.

Tegen 16.30 uur rijden we onze woonplaats binnen en vinden voor de deur een parkeerplaats. Wij zijn weer thuis!


Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken