vlag Indonesie

IndonesiŽ - 2008

Dag 1 - Zondag 28 september - SchipholOnze zoon Yuri brengt ons naar Schiphol, waar we om 9.15 uur arriveren en voor terminal 30 met onze e-ticket in de rij gaan staan. Terwijl de rij langzaam langer wordt, zien we een vertegenwoordiger van Het Schone Streven een eindje verderop staan met een groepje mensen er om heen. Nelle blijft in de rij staan en ik ga ons aanmelden. Onze namen worden aangekruist en ik krijg nog wat korte instructies. Tevens maken we kennis met enkele toekomstige groepsleden. Namen blijven nog niet hangen, maar de gezichten wel.
De rij voor de incheck balie groeit tot ver in de gang, terwijl wij binnen de linten komen. Plotseling wordt het lint open gehaakt en kunnen we bij de business class inchecken. Zo gaat het toch plotseling vlot. Onze twee koffers verdwijnen via de transportband in de ingewanden van het vliegtuig monster.

We zijn er echter nog niet; ook bij de douane staat een lange rij, die maar langzaam vordert. Zo rond 10.30 uur hebben we de obstakels overwonnen en gaan wij boven in de vertrekhal een hapje eten en een cappuccino drinken. De vakantie is begonnen!

Tegen 11.00 uur lopen we naar hal F6, ca 5 minuten verderop. Hal F6 loopt langzaam vol en tegen 12.00 uur kunnen we "boarding".
Om 12.15 uur sluit het vliegtuig zijn deuren en 15 minuten te laat vertrekken we met Malaysian Airlines voor een ruk van ca 11500 km.

Malaysian Airlines

We zitten in de staart in het middenpad en naast mij is een stoel vrij. Die stoel kunnen we lekker gebruiken om overtollige attributen kwijt te raken. De service is goed en begint met een zakje pinda's en een jus d'orange.

In de rugleuning voor mij zit een lcd scherm en met de afstandbediening kan er een ruime keuze gemaakt worden uit muziek, speelfilms en spelletjes. Ik kijk twee films terwijl we een zak met diverse snacks opknabbelen onder het genot van twee glazen wijn.

Het licht gaat uit en iedereen kruipt onder zijn dekentje.

Om 22.00 uur Nederlandse tijd gaat het licht aan om te ontbijten. Hoewel ik niet heb geslapen, ben ik toch regelmatig weggedoezeld.
In Kuala Lumpur is het nu 4.00 uur. Met nog 1665 km te gaan begin ik te snotteren.Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken