vlag Duitsland

Kobern-Gondorf 2012

Dag 2 - Zondag 27 meiWe werken ons ochtend ritueel door en na het ontbijt ga ik in de tuin het verslag van gisteren schrijven. Het is een beetje bewolkt maar de zon komt er steeds sterker doorheen.

Natuurlijk een kopje koffie erbij en een stukje aardbeiengebak uit de supermarkt.

Onze bovenbuurvrouw komt de gangtrap af, groet ons en vertrekt waarschijnlijk, want we zien haar niet meer terug.

Bij de gastvrouw haal ik een wandelgids "26 Traumpfade - Tourenguide" in deze omgeving voor € 3.50. Er staan schitterende wandelingen in, maar die rond Kobern zijn te zwaar voor Nelle. We schuiven dit maar even naar achteren.

Vandaag gaan we de omgeving verkennen. Eerst even naar het dorp om geld te pinnen. Blijkbaar zitten hier de meeste geldautomaten in een apart hokje waar je alleen maar met je pin card in kunt komen. Je moet het maar weten!

Dan programmeren we TomTom voor Dieblich en vervolgens voor Winningen. De weg voert door een fraai landschap en leuke maar niet interessante dorpjes. Om in Winningen te komen moeten we met een oude veerpont weer de Moezel oversteken (€ 3.0).

Veerpont Moselstrasse
de oversteek

Winningen blijkt een leuke plaats te zijn, maar om te parkeren vinden we een plekje bij het trein station, een goede 300 meter buiten het dorp. Het is er gezellig met veel terrasjes. We kiezen een plekje bij de 'Kleine Wein und Bier Stube' en nemen een glas witte wijn (Nelle neemt cider) en een stuk aardbeien taart. Zo, hebben we ook ge-lunched.

Winningen Winningen

Daarna via Kobern (waar we tanken) over de 'Moselstrasse' verder naar Hatzenport. Ook hier weer gezellige terrasjes, dus even stoppen en rondkijken.

Hatzenport

Dan programmeren we TomTom binnendoor, eerst naar Mörz (waar niets bijzonders is) en dan terug over fraaie landwegen naar Kobern. Aan de rand van Kobern komen we langs het 'Weinmuseum' 'im Schloss von der Leyen' dat geopend is en gratis toegankelijk. Ach, waarom niet?
Bij de ingang zitten vier mensen vroijk te kletsen met een glas wijn erbij. In het kleine maar knusse museum staan allerlei gebruiksvoorwerpen die uiteraard allemaal met wijn te maken hebben. Als we het gezien hebben, worden we door het groepje mensen uitgenodigd om erbij te komen zitten, wat we niet afslaan. Natuurlijk weer een glas witte wijn erbij.
Na een half uurtje betalen we ieder € 1 (!) voor de wijn en gaan naar huis om nog lekker in de tuin ons boekje te lezen.

Schloss von der Leyen Weinmuseum

Ik krijg nog even de riedel en besluit naar de 'Glockenturm' te klimmen. Die staat halverwege een wijnhelling. Ik denk wel helemaal bovenop de helling te kunnen komen en tussen te wijnranken door klauter ik nog een stuk omhoog. Bovenop kom ik echter niet, want de steile helling ligt vol met rollend steenslag. Te gevaarlijk dus.

vanaf de 'Glockenturm' Winzerhof

Nelle maakt een goede warme hap klaar en na het 'uitbuiken' besluiten we nog even naar de 'Winzerhof' te gaan (dezelfde als gisteravond). Uiteraard weer een glas wijn en als afsluiting neem ik een cappucino en Nelle een Chai-latte thee. Dat is een groot glas vol met melk schuim, waaraan een kopje hete chai thee wordt toegevoegd. Volgens Nelle heel erg lekker.
Bij het afrekenen wordt ik verrast door de hoge rekening. Het blijkt dat ze een foutje hebben gemaakt en na excuses wordt het rechtgetrokken.

Thuis gaat Nelle nog wat lezen en ik kijk op tv nog naar een film.Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken