vlag Duitsland

Kobern-Gondorf 2012

Dag 3 - Maandag 28 meiOnder het genot van koffie met gebak schrijf ik het verslag van zondag.

Vandaag gaan we een kasteel bezoeken en besluiten naar 'Burcht Eltz' in Munstermaifeld te gaan. Eenmaal in Munstermaifeld blijkt het nog de nodige kilometers verderop te zijn.

Over een slingerweg belanden we op een parkeerplaats waar we € 1.50 mogen betalen. De burcht blijkt nog een flink eind lopen te zijn.
Er rijdt echter ook nog een busje en we besluiten die voor € 1.50 p.p. maar te nemen. Het is een busje voor maximaal 10 personen en nauwelijks opgewassen voor de toestroom van toeristen. De chauffeur is chagrijnig en probeert duidelijk in zo'n kortst mogelijk tijdsbestek zo veel mogelijk mensen te transporteren. Wel houdt hij zich aan het maximum aantal passagiers, want als er nog een elfde persoon zich erbij propt, wordt ie er resoluut uitgezet.
Achteraf hebben we er geen spijt van, want de mensen die gelopen hebben komen zwaar bezweet aan.

Burcht Eltz Burcht Eltz

De burcht ziet er schitterend uit en voor een entreeprijs van € 8.00 p.p. mogen we er nog in ook!
Het kasteel stamt uit de 11de eeuw en ligt aan het riviertje de Eltz en er is in de loop der tijd meerdere malen verbouwd zodat er uiteindelijk drie families in woonden. Het heeft in totaal acht woontorens, maar is gelukkig nooit door geweld verwoest.
We verzamelen ons op de binnenplaats en wachten op de gids die elke 15 minuten aan een rondleiding begint. Men kan kiezen uit een Duitse of Engelse gids en wij nemen de Engelse
De gids geeft duidelijke uitleg en voert ons achtereenvolgens door: de ontvangsthal, de Rubenacher benedenzaal, de Rubenacher slaapkamer, de keurvorsterkamer, de ridderzaal, de Engelkamer, de Wambodt kamer, de Comtessenkamer, de wentertrap, de vlaggenzaal en de keuken. Alle kamers zijn in originele staat en schitterend ingericht.
Helaas is het binnen verboden om foto's te maken.
Na de rondleiding kan de schatkamer in de kelders nog op eigen gelegenheid worden bezocht.

Burcht Eltz Burcht Eltz

Eenmaal weer buiten prikkelt de geur van frites onze magen en krijgen we ook trek. Geen wonder, want het is inmiddels 15.30 uur. We besluiten niet van de druk bezochte eetgelegenheden in de burcht gebruik te maken maar onderweg iets te zoeken.

Eerst echter in de rij voor het busje naar beneden. We moeten op onze beurt wachten en met de tweede lichting kunnen we mee. Met 10 minuten valt de wachttijd wel mee.

Bij de parkeerplaats krijgen we een tegoedbon voor een gratis glaasje sekt wat in een kiosk te verkrijgen is. We laten het ons smaken, maar kopen toch geen fles (wat waarschijnlijk wel de achtergond is).

We rijden naar Munstermaifeld maar de terrasjes spreken ons niet zo aan. Iets verderop ligt een aardige lokatie, maar die blijkt bij nader inzien alleen maar drank en ijs te verkopen. Dus rijden we verder.

Onze magen beginnen zo te knorren dat we besluiten om lekker in ons eigen dorp iets te gaan eten. We kiezen weer voor de pizzeria-restaurant-ijscafe Adria. Nelle neemt een roomsnitzel met salade en ik een uitstekende lasagna. Nog een forse beker ijs, en voor Nelle een latte machiato kunnen we er weer tegen. We hoeven meteen geen avondeten meer.

latte machiato

Nog even lekker luieren in de tuin en 's avonds nog een wijntje drinken op het terras van een ander cafe. Veel mensen genieten van de prachtige zonnige pinksteravond. Het is een genot om zo op een terrasje te zitten.Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken