vlag Duitsland

Kobern-Gondorf 2012

Dag 7 - Vrijdag 1 juniVanochtend is het bewolkt en nog niet duidelijk of het droog blijft. Gelukkig komt de zon heel voorzichtig tevoorschijn en begint het er redelijk uit te zien.

We gaan eerst maar eens naar de Matthias kapel (uit ~1230), die bovenop de wijnberg staat waar wij tegenaan kijken. De kapel ligt zeer fraai bovenop de heuvel met een restaurant ernaast en een grote weide eraan vast. De kapel zelf is gesloten, dus wandelen we wat rond.
Ook staat er op de punt een groot kruis en een Christus beeld. Van hierboven zien we ons huisje liggen en zelfs de tuin met ons zitje.

Matthiaskapelle

Blijkbaar kan men van hieruit naar de Niederburg ruine lopen. Langs dit smalle pad staan mini-kapelletjes van een kruisweg. Ik ga alleen, want voor Nelle is het te lastig lopen.

De ruine is goed tien minuten lopen over een bergpad, maar wel interessant. Het is een echte ruine met wat restanten van muren, bogen en een toren die min of meer intact schijnt te zijn, maar niet toegankelijk.
Ondanks wat wind is het toch warm geworden.

Niederburg ruine Niederburg ruine

Op naar de stad Mayen, zo'n 20km hier vandaan. Mayen heeft een aardig centrum met een grote marktplaats en veel winkeltjes en terrasjes. Inmiddels lusen wij wel een hapje en vinden op de markt een bakkerij/konditorij waar we onzelf tracteren op cappucino en gebak.

In Mayen is ook het Eifelmuseum en het ondergrondse Schieferbergwerk voor een entreeprijs van € 6 p.p. Hier willen we wel naar binnen, maar na enig overleg blijkt dat we te weinig parkeertijd tegoed hebben. Ik riskeer liever geen parkeerboete, dus zien we van een bezoek af en slenteren door de rest van de stad.

Mayen Mayen

Daarna houden we het voor gezien en gaan op weg naar huis. Nog even tanken en dan zijn we er klaar voor om morgen weer naar huis te gaan.

We gaan nog even met de gastvrouw zitten kletsen op ons terras. Het weer is ons nog goed gezind, droog en zonnig.

Als onze gastheer thuiskomt ontspint zich een gezellige conversatie. Er komt een fles wijn op tafel, gevolgd door diverse kazen en zelfs nog een glaasje schnapps. Tegen 20.30 uur wordt het fris en gaat ieder naar binnen. Het is alweer de laatste avond en we moeten (nog) niet denken aan het afscheid morgen ....

We hebben het hier heel erg naar onze zin gehad!Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken