vlag Duitsland

Lindweiler 2014

Dag 1 - Zaterdag 24 meiVanochtend om 11.00 uur vertrokken voor een ritje van 275 km naar Lindweiler. Onze TomTom software is wat verouderd, waardoor wij bijv. rond Venlo volgens TomTom dwars door het veld rijden ipv netjes over de autoweg. Het is zonnig, maar niet zomers.

Eenmaal in Duitsland moeten we het een paar maal rustig aan doen ivm weg werkzaamheden, maar gelukkig geen files. Wel rijdt onze I10 voor het eerst een tijdje 130 km/h (volgens TomTom), wat 140 km/h op zijn eigen teller is. Niettemin levert TomTom Tegen 14.00 uur netjes af bij Ferienhaus Bertram.

Wij worden hartelijk ontvangen en krijgen een korte rondleiding door het huisje. Dat zier er prima uit. Een ruime huiskamer, een nette slaapkamer, een goed geoutilleerde keuken en moderne badkamer. Op de eerste verdieping ook nog een zitje, slaapkamer en douche/toilet.

Ferienhaus Bertram Aankomst Yonina en Jeroen
Woonkamer / keuken Woonkamer / keuken
Woonkamer / keuken Slaapkamer
Zitje Slaapkamer 2

Wij installeren ons en parkeren onze auto onder een afdak. Zoals beloofd is er ook Internet; een Wifi syteem met de naam "MeinHotSpot".

Een half uurtje later komen Yonina en Jeroen ook aan. Nadat zij zich geinstalleerd hebben gaan we eerst boodschappen doen in Blankenheim, wat zo'n 11 km verderop ligt. Hier liggen vier grote supermarkten bij elkaar, de Aldi, Lidl, Rewe en de Nettomarkt. Wij kiezen de Rewe, gewoon omdat die echt Duits is.

Kalkofen

Eenmaal thuis (want dat is deze vakantiewoning nu eenmaal) zet ik de GPS eens aan, want in dit dorp moet een cache liggen. Blijkt dat GC2R21V - Kalkofen Lindweiler ongeveer 150 meter hier vandaan ligt.
Omdat we toch even de benen willen strekken gaan we met z'n vieren even een stukje wandelen. De Kalkofen blijkt een torentje te zijn waarin aan de onderkant vuur gestookt kon worden. Jeroen heeft de cache snel gevonden, waarna ik het logrolletje teken.
De eerste cache van onze voorjaarsvakantie of tewel nummer 538 in totaal.

Dan gaan Nelle en Yonina koken en bereiden een eenvoudig maar smakelijk maaltje.

Om 22.00 uur kunnen we nog steeds een heel eind over de velden weg kijken terwijl het langzaamaan donker wordt.

Op een weekje weg Kokkerellen


Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken