vlag Duitsland

Lindweiler 2014

Dag 6 - Donderdag 29 meiVandaag is het Hemelvaartdag, een verplichte zondag waarop alles gesloten is. Ik zoek een omgeving uit om te gaan cachen, waarbij er gewandeld kan worden en de lokaties ook interessant zullen zijn.

Om de wegblokkades rond Tondorf te vermijden moet het dus ten zuiden ervan zijn. Na enig zoeken is de omgeving gekozen en gaan we onder een bewolkte hemel op weg.

In Lommersdorf wordt de cache GC2HCEN - Lommersdorfer Informationen snel door Nelle gevonden in de voet van een groot informatiebord. Het kokertje ligt echter diep en het kost ons heel wat moeite om het eruit te hengelen.

Ook in Lommersdorf op zoek naar GC437GG - Das Schild des Ritters Linnhardt. Bij een hele scherpe draai van de auto raak ik met de zij-onderkant van de auto een kei. Snel uitstappen en met wat duwwerk krijgen we hem eraf. Zo te zien valt de schade wel mee.
De cache lokatie is aan de rand van een bos, waar ik vrij snel een verdacht nep-klimop plantje vind.

In de richting van Dollendorf komen we bij GC3R7HA - Obere Ahrtalbahn – Bf. Dollendorf (Eifel). Dit is een voormalig stationnetje aan de rand van een rotsig berg gebied. Met z'n vieren spitten we geruime tijd de rotsen uit totdat ik het kleinood tenslotte in een rotsspleet vind. Voorbij rijdende fietsers lachen als ze ons bezig zien en roepen iets van "schatzoekers? Veel geluk hoor".

GC437GG - Das Schild des Ritters Linnhardt GC3R7HA - Obere Ahrtalbahn – Bf. Dollendorf (Eifel)
GC3R7HA - Obere Ahrtalbahn – Bf. Dollendorf (Eifel) Dollendorferstrasse
GC542TX - Am Finger Gottes GC542TX - Am Finger Gottes

GC542TX - Am Finger Gottes blijkt een bescheiden kasteel ruine te zijn. De cache wordt snel door Yonina in de struiken gevonden, mede omdat ie eigenlijk te zichtbaar ligt. Na het loggen stopt Yonina hem wat verder in z'n holletje. Natuurlijk inspecteren we de ruine en maken er nog wat leuke foto's.

Zo'n anderhalve kilometer verderop komen we bij een kapelletje, waar de cache GC1D8HV - Antoniuskapelle Schloßthal vlot door Yonina in een boom wordt gevonden. Het kapelletje is open en we steken er een kaarsje op ter herdenking aan degene die ons ontvallen zijn (past wel bij Hemelvaartsdag nietwaar ?).

De volgende is GC4QAD9 - Goldfinger... Hiervoor rijden we een bosrijk gebied met bloemen weides in. Op de lokatie zelf zijn flink wat bomen omgehakt, maar Jeroen vindt een zakje wat aan een boom bengelt. Er zitten een aantal goodies in, waaronder een fraai (plastic) zwaantje. Terwijl we teruglopen naar de auto raakt Nelle in gestrek met twee wandelaars die zeer geinteresseerd zijn wat we aan het doen zijn.

Omdat we al een tijdje onderweg zijn, rijden we naar het dorp Dollendorf om een cafe / restaurantje te vinden. De enige lokatie is echter gesloten zodat we maar verder gaan met onze schattenjacht.

Op het einde (of het begin) van de Dollendorferstrasse komen we langs de Biergarten - Zur alten Ölmühle.
Het terras is bezet met vrolijke mannen die flink aan het bier met schnapps zitten. De achtergrondmuziek bestaat uit Duitse meezingers en er wordt een prima uitziende warme hap geserveerd. Op hun tafel staat een forse bierfles die niet lang vol blijft.
Het geheel doet gezellig aan en wij bestellen een cappuccino en een biertje voor Jeroen. Eigenlijk hebben we wel trek in een klein hapje, maar iets kleins staat niet op de menu kaart. Tenslotte bestel ik gewoon twee pizza's voor vier personen. Met een tweede rondje drank hebben we hier ruim voldoende aan.

GC1D8HV - Antoniuskapelle Schloßthal GC1D8HV - Antoniuskapelle Schloßthal
GC4QAD9 - Goldfinger... GC4QAD9 - Goldfinger...
Biergarten - Zur alten Ölmühle

De toegang tot de cache GCX2X8 - Neuweiler is nogal problematisch, maar op aandringen van Jeroen gaan we het toch proberen. Uiteindelijk rijden we een verboden weggetje in wat zo'n 500m voor de cache lokatie doodloopt. Vlak erachter loopt een fietspad met auto banden sporen. Hmmmm, met een beetje geluk ... allemaal uitstappen en ik ploeg de 5 meter onkruid door waardoor ik op het fietspad uitkom. Het laatste stukje kunnen we weer rijden en parkeren vlak bij de cache lokatie.
Hier moeten we een redelijk steile heuvel beklimmen waarna we in een bosrijk gebied staan met kreupelhout en diepe kuilen.
Op het nul coördinaat moet de cache onder de wortels van een ruine liggen. Nou ja, ruine; links en rechts een stapeltje stenen. De GPS is onder de bomen ook niet echt nauwkeurig, dus met z'n drieen kruipen we over de grond. Na een kwartiertje slaakt Jeroen een kreet en heeft de cache gevonden. Hier zitten twee Travel Bugs in waarvan ik er een meeneem.
Dan dezelfde weg met obstakels weer terug.

Om bij GC3R7K5 - Obere Ahrtalbahn – Bf. Ahrdorf (Ahr) te komen moeten we weer een verboden weggetje inrijden. Op de cache lokatie vinden we alleen een stuk duct tape achter een paaltje maar geen cache. Ik zal hier later melding van maken en deze cache geven we op.

Er is nog een voormalig station op GC3EW7W - Ahrdorf 1: Der ehemalige Bahnhof. Hier moeten we nog een eindje lopen waarna Nelle de cache vindt onder twee oude betonnen stootblokken.

Een stukje vanaf de parkeerplaats ligt net over een boogbrug GC3EWBY - Ahrdorf 2: Bahnbrücke. Het is een wandelpad met in de diepte de Ahrbach en aan de andere kant steile rotsen. Hier moet de cache ergens in liggen. Na enig zoekwerk vind ik de lokatie die beschermd wordt door forse brandnetels.

Als laatste willen we nog naar een kasteel ruine, GC1HC45 - Burgruine Neublankenheim. Ik rij helemaal verkeerd waardoor we ruim 20 minuten rond rijden voordat we ter plekke aankomen.
Dit is een echte ruine die bovenop een heuveltje ligt. Heel fraai en precies wat we van een ruine verwachten. Helaas begint de tijd te dringen en gaan we op zoek naar de cache. Dit blijkt niet zo eenvoudig en ook hier zijn we ruim 15 minuten bezig totdat ik hem verscholen achter hoge distels vind. Snel een paar foto's maken en op weg naar huis.

GCX2X8 -  Neuweiler GCX2X8 -  Neuweiler
GC3EW7W - Ahrdorf 1: Der ehemalige Bahnhof GC1HC45 - Burgruine Neublankenheim
GC1HC45 - Burgruine Neublankenheim GC1HC45 - Burgruine Neublankenheim

Ook nu krijgen we weer te maken met weg opbrekingen, zodat ik toch weer een paar keer om moet rijden. Om 19.30 uur zijn we eindelijk thuis.

Van de huis eigenaren hebben we een barbecue geleend; een professioneel ding, waar echter een paar bevestigingen aan defect zijn. Met wat gevonden koperdraad weten we het ding in elkaar te zetten en proberen we het vuur op gang te krijgen.
Met het nodige aanmaak spul hebben we na 45 minuten toch een prima vuurtje en ondertussen hebben Nelle en Yonina de tafel gedekt en alle attributen klaar gezet.
Om de beurt roosteren we het gemarineerde vlees en eten het binnen op, want buiten is het toch te fris. We laten het ons goed smaken en volledig verzadigd gaan we niet al te laat naar bed.

bbq bbq
bbq

Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken