vlag Duitsland

Lutzerath 2011

Dag 5 - Woensdag 1 juniEerst even naar de supermarkt, want morgen is het Hemelvaartsdag en dus ook in Duitsland een zondag.

Het weer is opgeklaard en nog licht bewolkt. TomTom wordt geprogrammeerd voor een tochtje langs de Moezel, te beginnen met Ediger-Eller. Deze plaats staat niet in onze gids, maar heeft de aanbeveling van iemand met een webpagina hierover.

De weg er naar toe voert door bossen en slingerwegen met forse hellingen.
Direct al bij het parkeren doet Eller vriendelijk aan. We verkennen het dorpje met z'n vele wijnhandelaren en vakwerk huisjes.

Ediger-Eller
Ediger-Eller Ediger-Eller

Bij restaurant Moselterrasse laten we ons verleiden tot een frisse witte wijn en natuurlijk Hausgemachte Kuchen. Het wordt een moeilijke keuze, want alle Kuchen in de vitrine zien er even smakelijk uit. Inmiddels schijnt de zon weer en genieten we van ons hapje en drankje op het terras met uitzicht op de Moezel.
Natuurlijk bezoeken we Ediger ook, wat zeker zo pittoresk is.

Bremm

De volgende bestemming is Bremm. We rijden door de smalle straatjes naar het kerkje en zijn kerkhof. Dit ligt aan de voet van de wijnhellingen. De klooster ruine staat ook op het programma, maar zo vanaf de weg te zien is dit niet zo interessant en slaan we dus over.

We besluiten de Moezel te volgen tot aan Bernkastel-Kues. Op ons gemakje rijden we langs de Moezel.
Op de meeste plaatsen is de maximum snelheid 70km/h en waar het 100km/h laten we het snelle verkeer passeren. We passeren plaatsen als St.Aldegrund, Bullay, Alf, Merl, Zell, Briedel en stoppen even in Pünderich.


De Moezel is overal goed zichtbaar en zijn steile hellingen staan vol met wijnranken. Dan verder langs Reil, Enkirch, Starkenburg naar Traben-Trarbach.
In Trarbach vinden we het Buddha museum, wat we natuurlijk moeten bezoeken. De entree van € 15 pp is nogal prijzig, maar met zijn 4000 m2 vol met Buddha beelden uit diverse Aziatische landen blijkt het zeker de moeite waard.

Buddha's in allerlei maten en uitdrukkingen, van enkele cm tot meters groot; schitterend. Om echter alle beschrijvingen te lezen zou de hele dag vergen, en dat is net iets te veel.

Buddha museum
Buddha museum Buddha museum

Na afloop wandelen we door het centrum van Traben en Trarbach en overwegen er iets te gaan eten. Op de een of andere manier kunnen we geen keuze maken; het "klikt" niet tussen ons en de restaurants en we gaan binnendoor op weg naar huis.
We komen door Kövenig en dan stuurt TomTom ons dwars door een bos over een smal bospad van zeker 10km lengte. Buiten tjilpen de vogels en ons snorrende 1100cc-tje en is er niets te horen.Wij voelen ons toch een beetje als indringers.

Traben en Trarbach Bosweg

Het bospad stopt abrupt in Bad Bertrich en hier is die "klik" wel. We parkeren de auto en maken een keuze uit diverse restaurantjes. Het wordt hotel Zumbusch, waar we ons de soep en de maaltijd goed laten smaken, want inmiddels lusten we wel een hapje.
Bad Bertrich is een vriendelijk Kurort met zelfs een jeu de boule baan in het centrum. We kijken na het eten nog wat rond en gaan dan naar de parkeerplaats waar de auto staat.
Nog 10 km te gaan en dan zijn we weer thuis.


Informatieve regio links:
Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken