vlag Duitsland

Lutzerath 2011

Dag 6 - Donderdag 2 juniVandaag is het Hemelvaartsdag en dus een zondag.
We gokken erop dat toeristische plaatsen wel open zullen zijn en maken ons op om "zo snel mogelijk" naar Bernkastel-Kues te gaan. Eigenlijk gaan we zo'n beetje verder waar we gisteren gebleven zijn.

Tot onze verrassing krijgen we op eens buren. Hij geeft een beleefd "Gutenmorgen" en bij haar kan er net een hoofdknikje vanaf.

Op onze route hebben we ongeveer 10km autobahn, de rest gewoon provinciale weg. Bij Bernkastel aangekomen, schieten we de eerste de beste parkeerplaats op waar ook de rondvaartboten liggen. We rijden ons vast in een file op de parkeerplaats, want het is bere-druk. Laat er nu vlak voor onze neus een auto vertrekken. De wachtende auto voor ons probeert of hij erin kan, maar moet plaats houden voor de vertrekkende auto. Lucky us; wij hebben een plekje. Eerst moeten we echter het parkeermonster weer voeren, deze keer echter met een redelijk bedrag.

Bernkastel Bernkastel
tussen Bernkastel en Kues

We lopen de straatjes van Bernkastel in en belanden in een gezellige drukte. Welliswaar weer met de onvermijdelijke souveniers winkeltjes, restaurants, cafe's en wijn proef lokalen, maar dat mag de pret niet drukken. De meeste huisjes zijn in oude vakwerkstijl opgetrokken, wat plezierig aandoet.

Na een aantal straatjes te hebben doorkruist, vinden we een plekje in 't zonnetje op het terras van Alter-Klosterhof, waar Nelle iets hartigs bestelt en ik een Apfelstrudl met Sahne. Natuurlijk allebei met een witte wijn erbij.

We kunnen er weer even tegen en vervolgen onze weg door de pittoreske straatjes. Nelle raakt in gesprek met een kaasverkoper, genaamd Maarten uit Gouda en neemt meteen maar wat geitenkaas mee. Even verderop vinden we een winkeltje met Nepalese artikelen, waar we natuurlijk even rond snuffelen en ook aan de praat raken.

Dan wandelen we over de brug naar Kues, wat echter minder interessant is. We hebben genoeg geslenterd en besluiten rustig aan naar huis te gaan. TomTom heeft nog enkele kleine doch fraaie dorpjes en vergezichten in petto. Nog wat plaatjes schieten en dan hebben we er (voor vandaag) genoeg van.

Op ons eigen terrasje nemen we een wijntje en wat snacks en duiken in ons leesboek.

vergezicht quelle

IK heb toch nog even zin om wat te wandelen en rij naar een wandelroute in de directe omgeving. Het voetpad loopt stijl naar beneden en eindigt in ..... prive terrein.
Een klein stukje terug had ik een bordje "Quelle" gezien en loop in die richting. Ik kom bij een kruispunt van beekjes en een aangelegd bassin met een grote putdeksel met kraan waaruit water stroomt. Dit zal 'm wel zijn; de Quelle.
Ik geef het op, klauter naar de auto en terug naar huis, waar Nelle aanstalten maakt om een warme hap te bereiden. Nelle heeft inderdaad macaroni gemaakt en wij laten ons dat goed smaken.
Daarna samen op RTL Duitsland naar "Visus - Expedition Arche Noah" gekeken.Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken