vlag Duitsland

Lutzerath 2011

Dag 7 - Vrijdag 3 juniOns laatste uitstapje gaat eerst naar Bruttig-Fankel. Parkeren is geen probleem en we wandelen door dit leuke dorpje met veel vakwerkhuisjes maar vooral wijnhandelaren.

Dan verder naar Beilstein. Dit is een toeristisch pittoresk dorp met veel restaurantjes en wijnproef lokalen.
Parkeren is gratis ........ als je een plekje kunt vinden. Na drie keer rondgecirkeld te hebben, vinden we een plekje.

Beilstein Beilstein

Op ons gemakje sjokken we door de drukke straatjes. Natuurlijk moet ik ook naar de ruine - Burg Metternich - die over Beilstein uitkijkt. Nelle gaat 'n kerk bezoeken en ik begeef me tussen de stroom toeristen over het voetpad naar boven. Het is druk en zeker de vrolijk snaterende groepen dames versperren breeduit het smalle pad.
De entree is € 2.50, dus dat is "te doen". Hoewel er nog voldoende van de ruine overeind staat om zijn formaat in te kunnen schatten, valt deze toch in de categorie "niet bijster interessant". Te meer daar de binnenplaats is omgetoverd tot een restaurant.
Als laatste kan de 25m hoge slottoren nog beklommen worden. Het eerste gedeelte van de oude trap is vervangen door een stalen wenteltrap. Het tweede gedeelte ziet er tenminste nog een beetje authentiek uit. Wel heeft men een schitterend uitzicht over de Moezel en Beilstein.

Beilstein ruine roofvogel kuikens in ruine

Als ik weer naar beneden ga, zie ik in de geschutspoorten van de toren een stel kuikens van roofvogels. Omdat er plexiglas in de geschutspoorten zit, zitten ze gelukkig beschermd tegen teveel toeristische invloeden.

Eenmaal terug in het dorp vinden we een gezellig restaurant met uitzicht over de Moezel. Ik vergrijp mij aan twee soorten "Kuchen" en Nelle neemt een salade. Natuurlijk met een witte wijn erbij.

Dan vinden we het mooi geweest en rijden we over Faid naar huis.

We slaan nog wat wijn in om mee naar huis te nemen, tanken de auto vol en we zijn (min of meer) klaar om morgen te vertrekken.

De rest van de middag zitten we op ons grasveld met een hapje en wijntje terwijl we naar het buitelen en zweven van de vele vogels kijken.
Er zitten veel mussen, zwaluwen, eksters en vooral veel Rode Wouw's (Milvus Milvus). Deze roofvogels zweven stil op de wind en veranderen met een enkele vleugelslag van richting.
Een enkele keer worden ze door zwaluwen uitgedaagd en zitten ze dan achterna. We hebben niet gezien dat hij ze te pakken kreeg.

We gaan al voorzichtig een en ander bij elkaar rapen, want morgen moeten we bijtijds op.Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken