vlag Duitsland

Mayschoss 2013

Dag 1 - Zaterdag 25 meiVanuit Sittard rijden we in ruim 1.5 uur naar Mayschoss. TomTom is op het juiste adres geprogrammeerd en zonder problemen rijden we rond 16.15 uur de goede straat in. Nu raken we in verwarring, want volgens het kaartje van hun website moeten we op nummer 3 zijn, maar hier woont iemand anders.
We vragen raad aan een dame die in haar tuin bezig is, waarna blijkt dat we aan de overkant op nummer 10 moeten zijn.

De eigenaar doet open en heet ons hartelijk welkom. Hij laat ons de woning zien en we zijn er direct happy mee. Goed geoutilleerd, ruim, licht en vriendelijk. Details op Ferienwohnung Katharina.
De auto blijft voor de deur staan en we laden alles uit en zoeken een opberg plekje voor onze spullen. Mayschoss liggen middenin het wijngebied en is dan ook omringd met wijnbergen. De helling met wijnranken begint direct in de achtertuin van ons huisje.

Sonnscheidstrasse 10 Woonkamer
Woonkamer Slaapkamer
Keuken Eethoek in de keuken
Badkamer Terras

Na een uurtje zijn we helemaal gesettled en gaan we de omgeving verkennen. Direct om de hoek ligt een bakker en een slagerij. Verder een winkel met toeristische attributen, restaurantjes en veel 'Winzers' wijnboeren / handelaren.
Bij de grootste, Winzergenossenschaft, lopen we naar binnen. Hier kunnen we de kelders bezoeken, kan wijn geproefd worden en natuurlijk ook gekocht worden. Maar nu even niet.
We maken wat foto's tijdens onze rondwandeling, maar besluiten dan naar huis te gaan, want het is best fris.

Na 18.00 uur slaat de verwarming aan en wordt het direct behaaglijk. De keuken ligt aan de straatzijde zodat en van tijd tot tijd ook nog wat te zien is. Met het verkregen password komen we zonder haperen op Internet en kunnen we alvast een paar foto's opsturen.

Verder doen we het rustig aan. Nelle maakt wat eten warm, waarna we ons nestelen met een boek en een drankje. Natuurlijk moet ik even weten welke tv zenders er zijn. Na een tijdje zappen lijkt het erop of de decoder de dienst weigert. Na wat experimenteren besluit ik de batterijen van de 'remote' om te wisselen met die van de DVD speler. En ja hoor, er kan weer ge-zapt worden.

Laat zal het niet worden, want om 23.00 uur vallen onze luiken dicht en gaan we naar bed. Met de rolluiken dicht is het lekker donker.


Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken