vlag Duitsland

Mayschoss 2013

Dag 5 - Woensdag 29 meiZoals de weersvoorspelling al had aangekondigd regent het en zo zal het de hele dag blijven. Met de verwarming op een laag pitje is het aangenaam in ons huisje.
Met al die nattigheid is het vandaag geen cache-weer.

Het moet iets binnenshuis worden en daarom gaan we naar Remagen, ongeveer 25 km rijden.
Remagen is bekend uit WW2; Op 7 maart 1945 slaagde een kleine voorhoede van de 9e US-pantserdivisie, erin de brug te veroveren, nadat de Duitse verdedigers twee mislukte pogingen gedaan hadden om de brug op te blazen. Bruecke Remagen - nl & Bruecke Remagen - homepage

Bij aankomst van het museum zien we aan de overkant van de Rijn de bekende torens, overblijfselen van de brug. Zitten we nu aan de verkeerde kant van de Rijn?

Een paar dames die hun honden uitlaten brengen uitkomst; het museum ligt zo'n 100 meter verderop, maar door de regen is de tekst op het aanwijzingen bord niet te lezen.
Achter de bomen liggen dezelfde torens als aan de overkant en hier is het museum in gevestigd.
De entree is € 3.50 pp waarna we de linker toren ingaan. Het museum bestaat voornamelijk uit foto's, films en (kranten) verslagen. De trappen af van de ene toren en weer omhoog door de andere toren. Allemaal best interessant, maar er is verder weinig 'tastbaars'.

Bruecke Remagen Bruecke Remagen
Cross the Rhine with dry feet Cross the Rhine with dry feet

Nadat we alles op ons gemak bekeken hebben rijden we naar het centrum van Remagen. Daar parkeren we twee uur voor 50 cent.

centrum van RemagenHet regent continue, maar we hebben nog steeds die 'ouwe getrouwe' witte paraplu van Karin & Martijn. Hoewel alles wat somber aandoet, zal het op een zonnige dag hier best gezellig zijn.

We hebben trek, maar een terrasje zit er niet in. We lopen binnen bij een eenvoudige Kebab lokatie waar we allebei iets verschillends bestellen. Niettemin is het eten uitstekend en zeker betaalbaar. Na afloop nog een kopje cappuccino met slagroom en we kunnen er weer tegen.

Onder de witte paraplu verkennen we de rest van het centrum, doen een paar boodschapjes en rijden met TomTom aan 'binnendoor' naar huis.

Als we uitstappen staat de overbuurvrouw boos tegen haar man te gebaren; een hond heeft een flinke bruine jongen neergelegd bovenop een toch wel forse siersteen in hun tuin. Met een beetje mazzel spoelt de regen dit monster wel weg.

Het blijft nat buiten, dus drink ik een wijntje, lees een boekje en ros wat op ons notebook. Nelle verveelt zich een beetje want ze heeft een verkeerd leesboek meegenomen; een die ze onlangs al gelezen had en heeft dus geen leesvoer meer.

Voor we er erg in hebben is het alweer 18.00 uur.Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken