vlag Duitsland

Mayschoss 2013

Dag 6 - Donderdag 30 mei's Ochtends worden we door een waterig zonnetje gewekt. Het blijkt hier op 30 mei een feestdag (dus zondag) te zijn. Na even Googlen blijkt dit Corpus Christi (Fronleichnam) of tewel Sacramentsdag te zijn.

We hebben allebei wel zin om te cachen, dus ik zoek een route uit. Alweer cachen, hoor ik jullie zeggen .....

Even een korte verklaring. wat cachen is staat hier: Geocaching.com of Geocaching.nl
Of zeer kort door de bocht, schatzoeken met behulp van een GPS (Global positioning system).

Nu is het vinden van die schat al een actie op zichzelf, maar wat het nog leuker maakt is dat deze schatten vaak op ongewone lokaties liggen. Ook moet er vaak naar toe gewandeld worden. Terwijl we wandelen naar die aparte/speciale locaties worden we ook nog beloond met een verborgen voorwerp.

We gaan eerst naar Dernau, wat ongeveer 3.5 km verder op ligt. De eerste lokatie is een oude lorrie uit de mijnen, Lore is heiss, maar deze schat laat zich niet vinden.

In het dorp kunnen we niet naar de volgende lokatie omdat het vol is met kerkgangers. Sacramentsdag is per slot van rekening een katholiek feest.

Dan omhoog de berg op naar Dernau in einem Blick met een fraai vergezicht (1st cache). Vlakbij ligt helemaal verscholen het Judischer Friedhof (2de cache).
Een wandeling door het veld en bos brengt on bij een Lourdes grot (3de cache).
Vlakbij de kruising van wegen vinden we verscholen in de bosjes een klein kapelletje; Lefantes Park (4de cache).
Dan drie minder interessante vlak achter elkaar; Wilkommen in RLP, Wilkommen in NRW en God damn micofilm cannisters (5, 6, 7de cache).

Dernau in einem Blick Judischer Friedhof
Lourdes grot Lefantes Park

Het rammelt in onze buikjes dus rijden we Rheinbach binnen en parkeren de auto gratis (omdat het zondag is) in een parkeer garage. Rheinbach blijkt een aardig stadje te zijn met een leuke winkelstraat en wat restanten van oude stadsmuren.
Bij een Italiaans restaurant, annex ijswinkel, vinden we een plekje op het terras en bestellen cappuccino en ciabatta broodjes. Lekker hoor! Tenslotte vergrijpen we ons nog aan een flinke ijscoupe. Zo, die calorieen zitten er weer in.
Als ik op m'n GPS kijk moet er 72 meter verderop bij de kerk Sankt Martin liggen. Net als ik het wil opgeven geeft Nelle een hint en ja hoor, onder een steen die ik allang had gezien vinden we de 8ste cache.

Rheinbach Gotteshauser-Pfarrerkirche St Johannes
Dernau Dernau

We zijn ver genoeg; gaan terug naar Dernau, want daar wil ik wat foto's maken van met bloemen en groen versierde kapelletjes. Helaas zijn de meeste alweer afgebroken, maar twee foto's kan ik nog wel maken.
Omdat de kerkgangers verdwenen zijn, kunnen we die Gotteshauser-Pfarrerkirche St Johannes ook nog wel even zoeken. Die blijkt uiteindelijk toch ruim 10 meter van de opgegeven co÷rdinaten onder een oude wijnpers te liggen (9de cache).

Mayschosser Weinkeller

Op weg naar huis rijden we langs die eerste lorrie lokatie van vanochtend. Zullen we het nog eens proberen? Helaas ook deze tweede poging loopt mis en nu is het welletjes voor vandaag.

Thuis gekomen even relaxen en de caches registeren op de website.

Het is nog steeds zonnig en tot slot maken we nog een ommetje door ons dorp Mayschoss.

Inmiddels is het 20.00 uur en we zijn nog steeds voldaan van onze 'lunch', dus er wordt niet meer gekookt.Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken