vlag Duitsland

Mayschoss 2013

Dag 7 - Vrijdag 31 meiVanuit ons bed horen we de regen al weer vallen en als we over de wijnbergen kijken zijn de toppen in een grauwe sluier gehuld.
We besluiten weer te gaan geocachen omdat dit over het algemeen korte wandelingen zijn en we op elk moment kunnen bepalen om te stoppen of ermee door te gaan.

Als het vrijwel droog maar nog wel somber is, gaan we richting Kalenborn.

Eerst komen we bij de Rodelbaan die weliswaar gedeeltijk geopend is, maar er stil en verlaten bij ligt. Alleen een paar kinderen lopen bij de dierenweide rond. De eerste cache Winterspass auch im Sommer is snel gevonden.

Een paar honder meter verder ligt Kulturdenkmal Siechenhauskapelle. Zoals de naam al zegt is dit een kapelletje omzoomd door doornstruiken. Uiteindelijk vind Nelle de cache die tegen een paal aangekleefd zit temidden van de doornstruiken (2de cache).

De Kleine Pause zwischendurch en Wanderplatz zijn snelle oppikkers (cache 3 & 4).

De vijfde cache Sumpf ist Trumpf is een interessante, want hiervoor gaan we een eind wandelen. Eerst langs de bosrand, dan het bos in over modderige paden. Hier wordt hout gekapt en langs de paden opgeslagen. Een paar keer moeten we de beslissing nemen over de route; het rechter of linker pad?
Uiteindelijk komen we bij de cache aan en mag ik op een splinternieuw log rolletje mijn naam noteren. Ondanks de modderige paden was dit een fraaie wandeling.

Winterspass auch im Sommer Sumpf ist Trumpf
Sumpf ist Trumpf Sumpf ist Trumpf

Bij de Kreutz am Wegesrand moeten we weer een stukje het bos in. Niettemin was deze cache dankzij een verdacht stuk boomstronk snel gevonden (6de cache).

Bij de 7de en laatste cache Das Grosse Tor moeten we wel even zoeken. Het zijn grote houten informatieborden, waarbij duidelijk is dat de cache hierin moeten zitten. Natuurlijk vinden we deze uiteindelijk ook, listig achter een dakrandje verstopt.

Het begint weer te regenen en we besluiten in Altenahr te gaan lunchen. Al bij binnenkomst kijkt een grote sortering taarten ons aan en we laten ons verleiden tot twee verschillende stukken van deze calorierijke maar overheerlijke stukken, weggespoeld met een cappuccino.

Altenahr Altenahr

We voeren een laatste overleg en gezien de nattigheid buiten besluiten we naar huis (in Nederland) te gaan. Om alleen nog voor de overnachting in een regenachtig Mayschoss te blijven heeft niet veel zin meer.

We gaan tanken, ruimen ons Ferienhaus Katharina op en laden de spullen in de auto. Net als we rond 16.00 uur wegrijden breekt een waterig zonnetje door en is het droog. Als we eenmaal een half uurtje onderweg zijn is het zelfs warm in de auto.Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken