Middelkerke 2016

Dag 1 – Maandag7 novemberOm 10.30 uur staan we klaar om te vertrekken. Onder een bewolkte hemel laden we onze spullen in de auto, vegen blaadjes van de voorruit en gaan eerst tanken.

We programmeren de Garmin voor Middelkerke aan de Belgische kust voor een ritje van 2.45 uur. Hoewel het druk is op de weg, rijdt het wel door. Onderweg is het af en toe zwaar bewolkt en er valt een regenbuitje die de ruitenwisser op de interval stand net aankan.
Rond Antwerpen is het behoorlijk druk en komt het verkeer even tot stilstand. Gelukkig lost het probleem zich snel op en rijden we verder eerst richting Brugge en daarna richting Oostende. Achter Brugge begint het pas echt te regenen en mogen de ruitenwissers echt aan.
Precies op de door Garmin voorspelde tijd rijden we Middelkerke binnen en met een druilerig buitje zoeken we de ingang van het verhuur bedrijf Sissau op. De ingang blijkt echter op de boulevard te liggen, waar auto’s verboden zijn. Ik parkeer de auto in een zijstraat waar Nelle in de auto blijft zitten om op de inhoud en overijverige parkeerwachters te letten. Na een blokje rond lopen vind ik toch de ingang waar ik onze vrienden Els en Joske tegen het lijf loop. Nu hadden wij dit al afgesproken, maar dat de timing zo perfect zou zijn had ik niet kunnen bedenken.
In het kantoor worden we vriendelijk te woord gestaan en krijgen we een internet modem, een setje sleutels en advies waar we de auto in een zijstraat (Johannastraat) kunnen parkeren. Joske en Els gaan op weg naar hun eigen studio die een eindje verderop ligt.
De zijstraat wordt snel gevonden en er is nog net een parkeerplaats vrij. Nu in de regen de ingang van ons appartement zoeken. De ingang blijkt een beetje verscholen te liggen, maar dan slaat de twijfel toe; zitten we hier wel goed? De sleutel past op de toegangsdeur van de flat, dus het moet goed zijn. Met een kleine lift komen we op de tweede verdieping op een heel klein halletje met twee deuren uit. Er staan vreemde naamplaatjes op, dus weer die twijfel. Voor de zekerheid bellen we aan, maar niemand opent een van beide deuren. Dan maar de sleutel in het slot en warempel; hij past.

Het appartement ziet eruit zoals op de foto’s, gewoon goed, ruim, maar wat oubollig. Nelle begint met inruimen en ik ruim de auto leeg.
De verlichting werkt niet, dus op zoek naar de elektriciteit kast. In het donker zie ik een schim van wat de hoofdschakelaar zal zijn en ja hoor, we hebben licht.
Onze huiskamer kijkt uit over de boulevard met een klein balkon. De slaapkamer heeft een groter balkon en kijkt tussen de flat uit op de tramhalte en de daarachter gelegen duinen.
Na enig experimenteren krijg ik het modem ook aan de praat waarmee we dus contact met de buitenwereld hebben.
Ik maak een setje foto’s met de tablet om via Telegram onze kinderen te informeren en met het fototoestel een setje voor later gebruik. Samen maken we het bed op en Nelle maakt een eenvoudige lunch.

Het is nogal fris in de kamers, dus ik schroef de thermostaten wat op. We sms-sen met Els, waarna we worden uitgenodigd om bij hen te komen eten. Hoewel het zwaar bewolkt is, gaan we te voet voor een wandeling van ongeveer 700 meter over de boulevard en komen zowaar droog aan. Na een hartelijk welkom is het koffietijd en wisselen we de laatste nieuwtjes uit. Aansluitend zet Els een prima etentje op tafel wat we ons laten smaken. Na nog een kopje koffie maken we afspraken voor morgen. Joske heeft zin om de benen te strekken en loopt mee naar ons appartement. Prompt begint het te regenen. Nelle kruipt bij Joske onder z’n paraplu en ik zet m’n muts op.

Bij aankomst maakt Joske rechtsomkeert en wij komen binnen in een snikheet appartement. Met de ingestelde temperatuur van 20°C is het veel te warm en voorlopig zetten wij de thermostaat maar op 15°C.
Ik wil dit verslag gaan schrijven, maar onze laptop weigert in te loggen op het Wifi netwerk. Het ding maakt gewoon geen verbinding geeft niet eens de mogelijkheid om een wachtwoord in te vullen. Na enig foeteren krijg ik het via een omweg toch voor elkaar en is de laptop ook klaar voor gebruik.
Nog even de tv inspecteren. Het is nog een oud model met beeldbuis, maar na de stekkers in de goede gaatjes te hebben gestoken produceert het ding een redelijk beeld. De zenders zitten niet op volgorde, maar het menu hiervoor is met een gammele afstandbediening disabled, dus we doen het er maar mee.

Ons appartement met bijbehorende coördinaten in Middelkerke op: N 51° 10.985 E 002° 48.199
Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken