Middelkerke 2016

Dag 3 Ė Woensdag 9 novemberVanuit de slaapkamer horen we al dat de beloofde regen inderdaad valt. Een blik naar buiten bevestigt dit met een grauwe lucht over de zee. Op de Belgische tv werd al gewaarschuwd voor een paraplu-dag.

De volgende tegenvaller is de verkiezing van Trump als president van de US. En dat terwijl Clinton gisteravond nog aan de winnende hand was. De ochtend brengen we door met de tv aan om getuige te zijn van de komende machtswisseling.

Om 12.00 uur belt Joske of we meegaan naar De Panne, 20km zuidwaarts langs de kust. Dat vinden wij prima en een half uurtje later staan ze bij ons voor de deur. Natuurlijk gaan we gebruik maken van ons tram abonnement en weldra lopen we door de regen naar de tramhalte vlak achter ons appartement.
Het is druk in de tram, maar wij vinden nog een zitplaatsje. Naar buiten kijken is nogal lastig, want de ruiten beslaan en aan de buitenkant zit er reclame folie met gaatjes op geplakt.
Tijdens de rit bekijk ik mijn GPS en zie dat de tram keurig op route blijft. Gelukkig maar, anders zou de tram ontsporen (of mijn GPS niet nauwkeurig zijn). Wel zie ik caches voorbij schuiven, maar de meesten meer dan 500m van de tram rails. Op een enkele na dan, die noteren we voor de terugweg.

In De Panne regent het nog steeds en deze keer hebben we de grote Hyundai paraplu bij ons. We wandelen door de brede hoofdstraat met zijn glanzend witte trottoir tegels. Ondanks de regen is het er vrij druk. Opvallend is de reclame taal; bij de meeste bedrijven staat er een beknopte Franse vertaling van het Vlaams. Ook veel bekende Nederlandse winkels, waardoor we ons nu niet direct in BelgiŽ wanen. De gebouwen zijn ook apart, klassieke oude huizen (zowel mooi als lelijk) staan vastgeklemd tussen grote (lelijke ?) gebouwen.
Op de terugweg slaan we nog wat levensmiddelen in bij Carrefour en halen een brood bij de boulanger-patisserie. Bij een theeroom houden we pauze met een cappuccino met een stuk taart. Lekker hoor!

Nog even controleren of de zee er hier hetzelfde uitziet als bij ons appartement, wat gelukkig het geval is. Ook hier ligt een brede boulevard met een breed strand.
Als we terug slenteren naar de tramhalte miezert het alleen nog maar. In deze tram zijn de ramen niet beslagen en zien we tenminste waar we rijden.
Onderweg stappen we uit bij Nieuwpoort wat precies op de helft van het traject ligt (10km). Hier liggen twee caches op 350 meter van de tramhalte die we nog even willen vinden. Het is inmiddels zelfs droog, dus dat helpt bij het zoeken. Bij de eerste cache wordt een geul gegraven voor een toekomstig fietspad. Hierdoor is het erg modderig en mijn vermoeden dat de cache verdwenen zal zijn wordt na enig zoeken bevestigd. Dan op naar de tweede cache die op 160 meter afstand ligt. Kiekeboe - De Zwarte Zonnekoning. Deze wordt vrij snel door Nelle gevonden.
Er liggen nog een handvol caches, maar met 1km is dit te ver om nog te lopen, dus terug naar de tramhalte. De trams rijden om de 20 minuten, dus de wachttijd is acceptabel.

Terwijl we de laatste 10km rijden wordt het al donker. Els en Joske stappen voor hun studio een halte eerder uit. Het regent alweer zodra weer uitstappen voor de laatste 100m voor vandaag.Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken