Middelkerke 2016

Dag 5 – Vrijdag 11 novemberVandaag is het 11 november; het begin van het carnavals seizoen, Sint Maarten, de verjaardag van Els en de Belgische nationale feestdag Wapenstilstand (een jaarlijkse herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog).

Als eerste feliciteren wij Els via de app en FB. Na enig overleg komen zij hierheen gewandeld zodat we samen ergens koffie met gebak kunnen nemen.

De nationale feestdag begint alvast droog en de zon breekt aarzelend door. Het is duidelijk dat de Belgen een lang weekend hebben, want op de boulevard en het strand wordt het steeds drukker. Het is ook een prachtige zonnige dag en 9°C in de middag wordt verwacht.
Zodra Joske en Els bij ons aankomen drinken we eerst koffie, waarna zij voorstellen om naar Blankenberge te gaan. Met de tram natuurlijk. Zodra we in de tram zitten blijkt dat de meeste winkels op deze feestdag gewoon geopend zijn. De parkeerplaatsen langs het strand die de hele week vrijwel leeg waren zijn nu bomvol.
Eerst rijden we naar Oostende, waar we over moeten stappen op de trein naar Knokke. Ook vanwege het mooie weer zit de tram vol. Een uur na vertrek komen we in Blankenberge aan, waar ook markt blijkt te zijn. Ons doel is echter het centrum wat een halte verderop ligt.
Het is druk in de grote winkelstraat van Blankenberge en ook hier zijn de winkels open. De bestrating van de winkelstraat wordt per sectie vervangen door moderne smaakvolle gladde tegels. We bezoeken winkels die onze aandacht trekken en rukken rustig op in de richting van de boulevard. Veel winkels zijn al in Kerstsfeer, maar gelukkig wordt Sinterklaas hier niet vergeten.
Eenmaal op de boulevard blijkt er ondanks de zon toch een wind staat waardoor het koud aanvoelt. Volgens de bekende flitsende groene drogisterij uithangborden is het nu 9°C.

We maken rechtsomkeert en zoeken een locatie op om koffie te drinken. In een tea-coffee room vinden we een plekje om even op te warmen en uit te rusten. We kunnen wel koffie of cappuccino krijgen, maar voor 14.00 uur nog geen wafels of gebak. Vreemd hoor! Nou ja, dan maar alleen wat te drinken en de rest zien we straks wel weer.

Terug in de winkelstraat komen we een echte Zwarte Piet tegen, die we even aanspreken. Hij weet van de problemen in Nederland met Zwarte Piet en vindt dit regelrechte onzin die hij ook niet kan begrijpen. In België wordt er geen ophef gemaakt over zwart, veeg of gekleurd.

Eenmaal terug bij de tramhalte gaan we een halte terug naar de markt. Die blijkt echter al afgelopen te zijn. We lopen langs volle terrasjes naar de boulevard, maar verder is hier niet veel te beleven.Dus weer in de tram waar we in Bredene uitstappen om even rondkijken en een paar boodschappen willen doen bij de Lidl. Die blijkt echter (net zoals AH) gesloten te zijn. Wel is de Delhaize open, wat ook prima is. Els haalt wat lekkers en een wijntje, waarna we op zoek gaan naar een cache die op 150 meter van de tramhalte af ligt 2 : This is geocaching " the traditionel. Joske en ik vinden de cache vrij snel in het bos, maar krijgen hem ondanks onze gezamenlijke inspanning met geen mogelijkheid open. We geven het op en nemen de tram naar huis.


Joske en Els gaan met ons mee naar huis waar we een stevige punt taart verorberen om haar verjaardag voort te zetten. Aansluitend bekijken we een collectie foto’s van oud Sittard.


Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken