Müllenborn 2018

Dag 1 - Zaterdag 28 aprilOm 13.30 uur verlaten we Sittard met onze dochter en gaan op weg naar Müllenborn bij Gerolstein (Rijnland-Palts Duitsland). Met een temperatuur van rond de 16°C rijden we nog 160km naar onze bestemming.

Het is zeer rustig op de weg en we schieten lekker op. Regelmatig zijn er weg werkzaamheden en moeten we terug naar 60km/h. Op een gegeven moment passeert Yuri en zijn gezin ons. Die zien we straks wel op onze bestemming.

Het is ongeveer 160km rijden, waar we toch ruim 2 uur over zullen doen. Het is bewolkt met een waterig zonnetje. Toch komt de temperatuur aarzelend tot 18 °C.
Om 15.45 uur parkeren we voor het juiste adres in Müllenborn. De eigenaar en zijn vrouw komen direct naar buiten om ons te verwelkomen. Heel enthousiast laten ze ons het huis zien. Het is ruim; een keuken met zithoek, een zitkamer en er tussenin nog een eetkamer. Verder een voorraadkamer, een slaapkamer met toilet en douche en nog een extra badkamer met toilet.
Op de eerste verdieping drie slaapkamers, twee douches met toilet en een kinderkamer waar een tafel voetbalspel staat.

Wij delen de kamers naar ieder tevredenheid in, laden de auto’s uit en gaan levensmiddelen inslaan bij de Lidl in Gerolstein, wat hier 4km vandaan ligt.
Het kost wat tijd om de juiste artikelen te vinden, want het assortiment wijkt nogal af van de Lidl bij ons in de buurt.

Met volle tassen komen we weer thuis waar de dames de boel op orde brengen. Yuri en ik brengen het Internet aan de praat, wat via een Devolo net adapter binnenkomt.

Yonina gaat aan de slag om goulash soep met stokbrood klaar te maken. De kinderen duiken achter hun tablet en wij stellen wat orde op zaken.

Ik ga even buurten rond het huis en bekijk de tuin waar wij ook toegang tot hebben. Prompt komt de eigenaar naar buiten om een praatje te maken en zet een bank klaar in de tuin zodat we er bij kunnen zitten. Wij hebben een geanimeerd gesprek, wat we echter moeten afbreken omdat de soep klaar is.

Na een prima maaltijd met een toetje gaan de meisjes naar bed. Na het opruimen ga ik beginnen met dit verslag en nemen we een drankje om deze eerste dag af te sluiten.

4 Zimmer Unterkunft in Gerolstein-Müllenborn
Ferienhaus - 8 Personen - Müllenborner Str. - Gerolstein-Müllenborn - 54568 - Gerolstein-Müllenborn

Familie H.J. Wirp, Müllenborner Str. 40 a, D-54568 Gerolstein Müllenborn - N 50 14.395, E 6 36.752


Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken