vlag Duitsland

Müllenborn 2018

Dag 3 - Maandag 30 aprilDe bewolking wordt afgewisseld door flinke regenbuien. Ook de verwachtte temperatuur zal vandaag niet boven de 10°C uitkomen. Wij doen het dus rustig aan en maken plannen voor vanmiddag. Er stonden enkele locaties en geocaches op ons programma, maar gezien het slechte weer stellen we die maar wat bij, het liefst iets met een dak boven ons hoofd.

Een kasteel is een goed alternatief, dus gaan we naar Kasselburg. Daar aangekomen heeft de regen gezelschap gekregen van een flinke wind, mogelijk zelfs storm.
Bij de ingang betalen we € 8 entree p.p. Op een afstandje ziet het kasteel er imposant uit, maar dichterbij gekomen blijkt het grotendeels een fraaie ruïne te zijn, dus blijven we in de regen rondlopen. Eigenlijk is dit een “arenden- en wolvenpark”, een soort dierentuin dus. Er zit een groot aantal roofvogels in de kooien rond de binnenplaats. Best heel mooi, maar wij komen voor het kasteel.
Als ruïne is het best interessant, met als hoogtepunt de donjon. Die is ruim en via de wenteltrap bezoeken we de diverse etages. Uiteindelijk kunnen we bovenop het dak echt even uitwaaien.
Met deze weersomstandigheden hebben we de wolven niet afgewacht.

Net buiten het kasteel blijkt nog een cache te zijn, die we natuurlijk niet kunnen laten liggen. In regen en wind kunnen we Kasselburg snel vinden en loggen.

Dus gaan we “gezellig” naar de Lidl onze mondvoorraad aanvullen en daarna naar huis. Tijd voor een kopje koffie met “iets” erbij en een beetje rond lummelen.

Bij tijd en wijle breekt de zon door, zodat Yonina, Nelle en ik besluiten om toch maar wat te gaan cachen in de omgeving. Met de auto een stukje rijden naar de 5de cache van de “MaRiKeLis großer Tradi-Walk”. Daar kunnen we echter niet in de buurt komen en ook de auto niet parkeren op de smalle weggetjes, dus rijden we naar de 1ste cache. Hiervoor moeten we wel een omweg maken van 8km. Ook hier komen we aan een weg waar we eigenlijk niet in mogen, maar besluiten het toch te doen. Parkeren in de buurt van de caches blijkt (achteraf) geen probleem. De caches zijn allemaal apart uitgevoerd, zodat deze trail niet saai is. We loggen achtereenvolgens:
#1 Leitpfosten - MaRiKeLis großer Tradi-Walk
#2 Bergwiesen-Kreuz - MaRiKeLis großer Tradi-Walk
#3 Schentenkreuz I - MaRiKeLis großer Tradi-Walk
#4 Grenzstein - MaRiKeLis großer Tradi-Walk
#5 Schentenkreuz II - MaRiKeLis großer Tradi-Walk

Als we "#2 Bergwiesen-Kreuz" aan het loggen zijn, staat er een vrouw met een hond bij onze auto te kijken. Nelle gaat even polshoogte nemen en maakt een praatje met haar. ’s Avonds krijg ik een berichtje; het blijkt de CO (de legger van deze trail) te zijn geweest die onze auto gelogd heeft.
Tevreden gaan we naar huis en zijn toch blij dat we er nog op uit zijn gegaan, want het is droog gebleven en de wind is gaan liggen.

Ondertussen heeft Johanna het avondeten gemaakt, zodat we direct aan kunnen vallen.

De verwarming op Yonina haar kamer blijkt nog steeds niet uit te kunnen, zodat we om 21.00 uur toch de eigenaar er maar bij halen. Hij prutst wat aan de instellingen, maar weet het ook niet zeker. Na vele excuses vraagt hij het maar eens te proberen en hem morgenochtend op de hoogte te brengen.


Start

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken