Müllenborn 2018

Dag 5 - Woensdag 2 meiDe zon schijnt als we wakker worden, maar zodra de voordeur open gaat merken we dat het nog behoorlijk fris is. Nu zou het vandaag droog blijven en 5°C hoger dan gisteren. Al met al ziet het er best goed uit.

Na de ochtend koffie vertrekken we naar Bitburg om Yonina op de Flixbus naar huis te zetten. Helaas heeft zij niet voldoende vrije dagen om langer te blijven.

Onderweg naar Bitburg stoppen we op enkele locaties om nog wat caches te scoren. Wegekreuz ligt in een bos achter een bankje. Bertrada Burg is een cache naast een ruïne burcht. De beschrijving van de locatie is niet helemaal correct, maar Yuri weet hem toch te vinden. Gelukkig kunnen we op ons gemakje de ruïne bekijken, die niet erg groot, maar best interessant is. Binnen de muren staan twee woonhuizen. Wind of Change - A Tribute to the Scorpions. Deze ligt midden in het land bij een service huisje.

Om nog wat tijd in Bitburg te hebben, stoppen we met het zoeken van caches. In Bitburg gaan we eerst op zoek naar de halte van de Flixbus, wat op de drukke rondweg van het centrum blijkt te zijn. Er komt net een bus aan, en Yonina vraagt de chauffeur of hier straks de juiste bus voor haar zal stoppen. Na enig geharrewar blijkt dit correct en wandelen we de stad in.

Op een plein ligt de cache Am Spittel onder een bankje, maar dit is bezet door een muggle (dreuzel – niet cacher), dus kunnen we er niet bij. Yuri blijft met Carmen achter en uiteindelijk weet Carmen de container stiekum te kunnen pakken.

De rest wandelt door de winkelstraat omhoog totdat ik ineens tot de ontdekking kom dat ik mijn telefoon mis. Er zijn maar twee plekken waar die kan zijn en dat is in de auto of de laatste cache plek. Dus maar direct terug naar de parkeerplaats, waar mijn telefoon gelukkig in de auto blijkt te liggen.

Terug in het centrum komen we weer bij elkaar en begeven ons naar de bushalte waar de bus over 10 minuten zal vertrekken. De bus is echter te laat en vertrekt pas over 20 minuten. Na het afscheid van Yonina vertrekken wij uit Bitburg, waar we het na een uurtje wel voor gezien houden.


Wij besluiten naar Manderscheid te gaan, wat op ongeveer 28km afstand ligt. Na ruim 25 minuten rijden zie wij een verkeersbord met Manderscheid 25km. Wat er fout is gegaan op onze route begrijpen we niet, maar we moeten die 25km dus nog rijden. Onderweg proberen we tevergeefs een cache te scoren, maar omdat het langzamerhand toch laat wordt, besluiten we direct door te rijden.
We komen nog langs een abdij die te bezichtigen zou zijn. Het is een grote abdij en ziet er imposant uit. Er lopen behoorlijk wat mensen rond, maar wij vinden geen informatie waaruit zou blijken of dit interessant is en wat de entree prijzen zijn. Hierdoor besluiten we maar om verder te gaan.

In Manderscheid vinden we een gezellig terrasje om uit te puffen. Een vriendelijke serveerster informeert ons dat er helaas geen kleine snacks meer zijn, maar biedt aan om een pizza naar keuze te serveren en die in 6 stukken te snijden. Dat vinden we ook een prima oplossing en we genieten van onze rustpauze.


Zodra we verder willen gaan, realiseren we ons dat de meeste attracties na 17.00 uur wel gesloten zullen zijn, dus breken we onze tocht af en zetten koers naar huis.

Nog even wat laatste inkoopjes bij de Lidl, waarna Johanna en Nelle thuis een prima schotel bereiden. Na het eten doen de meisjes nog een spelletje Skip-Bo. Van Yonina krijgen we een berichtje dat ze goed en veilig thuis is aangekomen.
Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken