vlag Duitsland

Müllenborn 2018

Dag 7 - Vrijdag 4 mei

Vandaag zou het een zonnige dag worden met temperaturen tot 16°C. De dag begint goed met een zon die door de gordijnen prikt.

Na het ontbijt overleggen we wat we vandaag gaan doen. De meisjes geven de voorkeur aan een rustige dag, zodat Yuri en ik plannen maken om richting Daun een paar caches te scoren. Ploteling een hoop lawaai en veel "mèèèèèèèè". Er wordt een flinke kudde schapen door de straatjes van Müllenborn gedreven.


Onder een fraaie zon gaan we op weg naar Walsdorf, waar we achtereenvolgens drie caches van een trail kunnen loggen. Walsdorf #2 - Kirmesplatz, Walsdorf #5 - Kirche/Jugendheim, Walsdorf #4 - Trockenmaar
Bij de kazerne van de vrijwillige brandweer uit Zilsdorf vindt Yuri de container van deze interessantere cache; Willkommen im Blaulicht-Milieu IV.

Ons eigenlijke doel van vandaag is Basaltbruch Arensberg, wat net even buiten Zilsdorf in de bossen ligt. Door een mijntunnel bereiken we het binnenste van een lang geleden uitgedoofde vulkaan krater. De krater ligt in de diepte en is omringt door basalt en bomen. Hier lopen we wat rond en bekijken het oude natuurgeweld. Maar hoe interessant ook, na een half uurtje hebben we het gezien.

In de buurt van Daun zijn een paar Maares (vulkaan meren) die we ook nog even willen zien. We komen zowaar in een file op de rondweg van Daun te staan, waarna we uiteindelijk toch een afslag naar de Maare kunnen nemen. Vanaf de rand van de uitgedoofde vulkaan kijken we in de diepte waar een fraai rond meer ligt. En dat is ook alles, zodat we rechtsomkeert maken en op weg naar huis gaan.Onderweg komen we langs de cache Der Wunschbaum, die we nog willen vinden. De locatie is snel gevonden, maar dat is dus op ongeveer 3 meter hoogte in een boom. Hoe komen we daar nu bij? Gelukkig staat in de beschrijving dat we op 26 meter afstand een passende stok kunnen vinden waarmee we het doosje uit de boom kunnen hengelen. De rest is kinderspel.


In Neroth pauzeren we bij café restaurant “Mausefalle”. De inrichting is schitterend rond het thema muizenval, opgeleukt met fantasie figuurtjes. We bestellen allebei een uitstekende “Mausefalle” torte. Yuri met een cappuccino en ik met mijn eerste zoete witte wijn. Dat is echt even genieten in het zonnetje.
Bij de ingang staat een nostalgisch autootje, een BMW met vier wielen, maar de achterste staan dichtbij elkaar zodat er met motor rijbewijs in gereden mag worden. De neus is tevens de deur. Hier heb ik vroeger ook nog weleens in gereden.


Nelle: Johanna, Carmen, Nicolette en ik zijn nadat de mannen weg waren naar de speeltuin wat lager in de straat gegaan. Het is een speeltuin met een kabelbaan, verschillende schommels, een draaimolen waarbij je moet rennen, en een voetbaldoel. Ook stond er een tafeltennistafel. De meisjes vermaakten zich vooral met de kabelbaan en maakten kennis met een meisje uit de straat, waarmee ze eventjes optrokken. Het was zonnig en best wel warm. Zelfs met een leesboekje hield ik het wel even uit daar op een bankje. Pas tegen lunchtijd liepen we terug naar het huis en ook erna zijn we weer naar de speeltuin geweest. Na de middag zijn we vast wat gaan opruimen.


Thuis gekomen vraagt de eigenaar of we in de tuin willen zitten en stelt daarvoor zijn tuinameublement voor ons op.

Na een praatje mogen we van hem zijn turbine met (stroom) generator zien. Onder ons huis stroom namelijk een beekje. Dat beekje drijft een turbine aan en die op zijn beurt, via een lange aandrijfband, een generator. Vroeger heeft hier een meel molen ingezeten die maalde voor de bakker in deze omstreken. De eigenaar voorziet nu op zijn eigen unieke manier in zijn eigen stroom.

Na het avondeten beginnen we met voor voorbereidingen om morgen naar huis te gaan. Het zit er bijna op!Start

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken