Nepal 2005 reisverslag


Een reisverslag van 35 dagen met ervaringen "op eigen houtje" naar Nepal
van 25 september t/m 29 oktober 2005.

kaart Nepal


De vakantiebeurs kon ons dilemma niet oplossen. Er waren (te)veel interessante landen; Cambodja, Vietnam, Laos, Thailand, Nepal ....... De interesse van onze vrienden, Els en Joske, verkleinde uiteindelijk de keuze tot Nepal of Thailand. Uiteindelijk moesten zij 'wegens omstandigheden' helemaal afhaken en besloten wij (Nelle en Jos) naar Nepal te gaan. Hier waren verschillende redenen voor.
In 2001 waren wij er al 30 dagen geweest en de hadden de meeste toeristische locaties bezocht. In 2003 waren we er 10 dagen met Koning Aap als onderdeel van de Noord India reis, waarvan we zoveel mogelijk in korte tijd wilden zien.
Nepal heeft in die twee bezoeken veel indruk op ons nagelaten en eigenlijk was het besluit al genomen om Nepal eens over te doen, maar dan op een rustiger tempo.
Tenslotte ben ik al enkele jaren webmaster van Stichting Veldwerk en Nelle draagt hier ook af een toe een steentje aan bij. Het zou toch leuk zijn om René Veldt en "zijn" kinderen terug te zien.

Het was inmiddels al juni en de tijd drong om nog een vliegticket te krijgen. Vrijwilligers van Stichting Veldwerk boeken hun reis via Lumbini , dus besloten wij om hier ook gebruik van te maken. Lumbini is een goede organisatie die ons vlot van de benodigde informatie voorzag en aansluitend voor een zeer redelijke prijs de tickets bij Biman regelde. Tot slot kregen we nog uitgebreide tips voor onderweg (o.a. gezondheid, visa en transport naar het vliegveld) en een mogelijk bezoek aan Tibet.

Biman vliegt vanaf Brussel (Zaventem) en staat 30kg bagage toe op de heenweg.

Opmerking: Vanaf januari 2006 vliegt Lumbini met Gulf Air vanaf Amsterdam.

Eigenlijk hebben we verder niet zoveel aan voorbereidingen gedaan. Eenmaal in Kathmandu zouden we bekijken of we naar Tibet, Lumbini en/of Janakpur zouden gaan. Onze benodigde vaccinaties waren allen nog geldig en we besloten geen malaria tabletten te slikken.
Een visum kan makkelijk op Kathmandu vliegveld geregeld worden, dus we waren er klaar voor.

Op het Nepal prikbord hielden we de (politieke) situatie in de gaten en plukten er nog wat tips en trucs vanaf. Over die politieke situatie is veel geschreven in de media, voornamelijk negatief, maar volgens het prikbord en René Veldt was er voor toeristen nauwelijks iets van te merken en met een gerust hart telden we de dagen af.


Andere reisverslagen van Jos Storken staan hier.

Start pagina
Terug Terug Verder Index Verder
Index pagina


Deze site biedt informatie gebaseerd op ervaringen opgedaan tijdens de vakantie van 2005. De auteur is niet aansprakelijk voor fouten en/of onvolkomenheden. Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken
Copyright © 2001 - © 2015