vlag Nepal

Nepal 2005

Dag 1 - Zondag 25 september - ZaventemBen en Simone brengen ons naar vliegveld Zaventem (Brussel), waar we vlot inchecken en de bagage direct naar Kathmandu laten sturen. Ook de paspoort controle verloopt probleemloos. Tenslotte de security check. Die is gedegen. Elk stukje metaal wordt gedetecteerd en moet in een mandje, waarna we uiteindelijk nog eens helemaal gefouilleerd worden. Gate B01 is dichtbij en we hebben nog ruim anderhalf uur de tijd. Om 13.30 uur kunnen we aan boord van de DC10-30, die om 13.55 uur vertrekt naar Dacca (Bangladesh).

Het vliegtuig zit bijna geheel vol en vrouwen met een kind uit Bangladesh proberen de paar extra stoelen te bemachtigen om er direct languit in te gaan liggen. De hele vlucht zal de Bangladesh gemeenschap in beweging blijven. Zitplaatsen worden uitgewisseld, er worden praatjes gemaakt en kinderen worden tussen moeder en oma doorgegeven.

Direct na de veiligheid instructies verschijnt op het projectiescherm een Islamitisch gebed voor een veilige vlucht.
Nelle's stoel zakt automatisch langzaam in de slaapstand, waar niets aan te doen is. Gelukkig begrijpt de persoon achter haar het probleem, zodat er geen irritatie ontstaat. Na twee uur wordt er vis of vegetarisch geserveerd. Wij spelen op safe en kiezen voor vegetarisch. Bij het eten, waarbij de stoelen rechtop moeten staan, moet Nelle ervoor oppassen om niet te gaan leunen zodat de stoel alsnog in de slaapstand gaat. De bediening is traag, hoewel we natuurlijk tijd genoeg hebben. Om frisdrank moet meestal gevraagd worden want er worden niet veel service rondjes door de stewards gelopen. Alcohol kost geld; 1.50 voor een biertje. De toiletten achter in het vliegtuig zijn al na een uurtje smerig en dat zullen ze ook blijven. Het wordt door de crew niet op prijs gesteld om achterin te blijven staan/relaxen, want dat is hun zitruimte.
De vertoonde films kunnen ons absoluut niet boeien en we doen vergeefse moeite om te slapen. Gelukkig is er wel voldoende beenruimte.

Als we Dacca naderen zien we het in de verte stevig onweren, maar daar hebben we verder geen last van. Na negen uur wordt er in Dacca een vlekkeloze landing gemaakt.


Vliegveld Dacca We begeven ons naar de transfer balie, waar we door een beambte opgewacht worden. Omdat de wachttijd voor de vlucht naar Kathmandu meer dan 6 uur is, hebben we recht op een gratis overnachting. We moeten onze boardingcard inleveren en krijgen hiervoor een plastic label met een nummer. Na 20 minuten gaat onze groep naar de douane, waar we onze paspoorten moeten inleveren. Hiervoor krijgen we elk een papiertje met een nummer. Sommige mensen krijgen ook nog een grote plastic fiche. Het verschil kan ons niet duidelijk gemaakt worden.
We worden opgedeeld in groepjes en onze groep van zes personen wordt naar buiten gebracht, waar het warm en klam is. Hier wachten we nog vijf minuten op de bus, die ons naar het hotel brengt. Het is een redelijke kamer en de bell boy brengt ons water en handdoeken. Er zitten muggen, dus we smeren ons in met Deet en vallen moeizaam in slaap.Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken