vlag Nepal

Nepal 2005

Dag 35 - Zaterdag 29 oktober - Dubai - BrusselWij hebben toch een beetje de smoor in over die extra tussenlanding. De service aan boord is redelijk, maar biedt ook niets extra's.

Na de landing in Dubai worden wij vriendelijk doch zeer dringend verzocht het vliegtuig te verlaten. Nu hebben we best zin om even de benen te strekken en we verlaten het vliegveld en stappen in de eerste bus.
Bij aankomst op het vliegveld moeten we eerst wachten op de tweede bus en verzamelen in de hal. Dan volgt een uiterst nauwkeurige security check; alles moet open, alle zakken leeggehaald, schoen uit en riemen af, gevolgd door fouilleren. Nogal overdreven voor mensen die net een paar uur vliegen achter de rug hebben, maar er is geen keuze.


Kinderen in KirtipurWe krijgen een grote "transfer" kaart en volgen een beambte naar een grote uiterst luxueuze hal. Alles glimt, spiegelt en producten staan zeer verleidelijk uitgestald. Van de beambte krijgen we te horen dat we naar gate 34 moeten, wat nog een heel eind verderop is. In vlot tempo marcheren we dus in de richting van gate 34 en eenmaal aangekomen wachten we nog 5 minuten, waarna we alweer in de bus geladen worden en het vliegtuig snel vertrekt. Dat was een echte "ren-je-rot" pauze.

Ik doezel een beetje weg, maar van slapen komt weinig en ik tel de uren af die traag verlopen.

Uiteindelijk is het toch zover en we landen tegen 10.30 uur in Brussel.

Onze bagage, inclusief de plunjebaal, komt al snel tevoorschijn. Helaas is Jan een stuk bagage kwijt. Wij blijven bij hem in de buurt totdat we er zeker van zijn dat alle formaliteiten geregeld zijn, waarna we ook van hem afscheid nemen.

Eenmaal in de aankomsthal, staan Ben en Simone op ons te wachten om ons met een pittig vaartje naar Sittard te brengen.


Met dank aan Nelle voor haar correctie werk.

Weblogs van vrijwilligers
Nicoline Otterman Saskia Schippers
Jochem Ilse Volckerijck
Martijn de Gier Marieke
Herna Kampherbeek  http://www.tibet.nu/ Nederlandse Stichting International Campaign for Tibet
Stichting Tibet support groep Nederland
Save Tibet
Free Tibet
The gouvernment of Tibet in exile
Students for a free Tibet


Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken