vlag Duitsland

Nusbaum 2016

Dag 1 - Zaterdag 21 meiOm 14.00 uur vertrekken we uit Sittard via Maastricht, waar we zonder opstopping doorheen rijden. Dan richting Luik, waar we voor het bereiken ervan afslaan richting Verviers.
Van hieraf wordt het rustiger op de autoweg, hoewel er rommelig gereden wordt. Er zijn nogal wat vertragingen i.v.m wegwerkzaamheden, maar gelukkig geen files. De temperatuur schommelt; in een dal is het 21°C en bovenop de heuvels een enkele keer slechts 18°C.
Bij Bitburg gaan we van de autoweg af en rijden de laatste 20km door een fraai landschap.

We moeten nog wat levensmiddelen inslaan en rijden diverse dorpjes in op zoek naar een winkel(tje). Helaas, wel kerkjes, pizzeria's, hotels en cafés, maar geen levensmiddelen winkels. Dan maar door naar ons gehuurde huisje.
TomTom vindt om 16.20 uur probleemloos het adres in Nusbaum, waarna we een brede oprit inrijden.

Omgeving Nusbaum Nelle voor het huis eigenaars

Een oudere man is aan het hobbyen in zijn garage en zegt ons dat de sleutel van ons huisje in de deur steekt en laat ons alleen.
Uhhh, geen formaliteiten of introductie? De gastvrouw klopt op de deur en verontschuldigd zich. Het is een vriendelijke vrouw die ons het huisje laat zien en de rest van de formaliteiten komen wel. Later!

We laden de auto uit op aanwijzing van de gastvrouw rijden we naar een grote Edeka supermarkt in Mettendorf, 6km hier vandaan. Hier slaan we de ontbrekende artikelen in en met de airco aan terug naar ons huisje.

Na de opruiming en inrichting schuiven we de tuinstoelen in de brede oprit naar de zon om een tijdje te relaxen. Vanaf huis hebben we 350km gereden, dat valt weer mee.

Tussendoor probeer ik de WiFi code in te voeren. Het is een lange handgeschreven code, waarbij het niet duidelijk is wat hoofd- of kleine letters zijn. Bij de tweede poging heeft de tablet contact.
Nu de laptop nog even ... 3de, 4de, 5de poging, totdat ook deze werkt.

oprit in 't zonnetje
huiskamer / keuken keuken
huiskamer slaapkamer

Ik maak nog wat foto's en als de gastvrouw ziet dat ik het huis er ook opzet, rent ze naar haar open voordeur om die dicht te doen. Niet dat er iets te zien is, maar een open deur is toch geen gezicht!

Het avondeten houden we simpel met een soepje en brood, waarna we onderuit zakken en ik dit verslagje schrijf. Tijd voor een Duits wijntje.

Ons huisje met bijbehorende coördinaten in Nusbaum: N 49° 54.877 E 006° 20.292Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken