vlag

Thailand 2002

20 November - Bangkok


Onze laatste dag. Na het gebruikelijke ochtendritueel ruimen we de koffers in en gaan naar het strand, waar we nog twee uurtjes doorbrengen. Tegen 12.00 uur breng ik onze koffers naar de kamer van Riet en Eddy, die voor 660 Baht hun kamerhuur tot 18.00 uur verlengd hebben. Natuurlijk hebben wij de prijs van de kamerhuur gedeeld. Ook Els, Joske en Loek maken hier gebruik van. Met een douche spoelen we zand en zee van ons af en zijn we klaar voor de laatste 2 uur Thai massage. Had ik vorige keren al een juffrouw met stevige knuisten, deze kon er echt wat van. Meerdere malen vroeg ze of ik nog wel OK was?! Aan alles komt een einde en we verlaten stevig onder handen genomen het pand, waarna het koffietijd is. We keren nog even terug naar "ons" stukje strand waar we van de drie meisjes als afscheid een gele bloemenkrans krijgen. Dan is het bijna etenstijd en daarna begint het lange wachten.

Tegen 19.00 uur zitten we in de lounche; onze koffers zijn weer netjes opgehaald en staan klaar.
Andre komt ons met drie mini busjes ophalen en wegens plaatsgebrek moeten enkele koffers op het dak. Geen probleem zolang het niet gaat regenen. De busjes rijden Jomtien uit en het wordt duidelijk dat deze vakantie afgelopen is. De chauffeur rommelt wat aan zijn autoradio en meent tenslotte dat een tape van de Bee Gees wel voor ons geschikt is. De volumeregelaar kent alleen maar de stand hard of zacht en hij vindt hard een goede keuze. Na een uurtje stopt hij voor een koffiepauze bij een tankstation, wat met gejuich ontvangen wordt.
Dan rijden we de buitenwijken van Bangkok in, parallel onder een eindeloos lange betonnen autoweg recht boven ons. Door de verkeerschaos en met de monsterachtige reclameborden bereiken we toch ruimschoots op tijd het vliegveld, waar hij ons voor de goede ingang afzet.
De grote vertrekhal staat stampvol mensen en onze vlucht CI0065 wordt nog nergens vermeld omdat het nog veel te vroeg is. Het blijkt dat we recht voor de goede balie staan en laten onze koffers alvast door de security check gaan. We posteren ons voor de tweede rij van de incheck balie en het lange wachten begint. Het duurt nog ruim anderhalf uur voordat de balie bemand wordt. Ondertussen geeft een balie medewerkster aan dat wij voor de First & Dynasty Class rij staan, dus we moeten verkassen naar een andere rij, die ondertussen al behoorlijk lang begint te worden. Uiteindelijk gaat de balie open en wordt de mensenchaos alleen nog maar groter omdat men zijn rijtje moet kiezen en dus moet gaan "ritsen". De rij vordert tergend langzaam en als er voor ons nog ruim 25 mensen staan, zijn de mensen uit de rij naast ons allang ingechecked. Een vrouw vindt onze rij bovendien toch aantrekkelijker en schuift er van achteraf tussen. Na een beleefde opmerking dat het begin van de rij ook voor haar achteraan is (of waar ze dan ook vandaan kwam), wordt afgedaan met een loze opmerking en ze kijkt niet meer naar ons om. Ach, we moeten allemaal in hetzelfde vliegtuig, dus we laten het er maar bij. De koffers voldoen aan het gewicht en we zijn ingechecked. Na twee en een half uur staan, gaan we gauw door de eerste controle, waar we 500 Baht luchthavenbelasting betalen en komen in een rustiger hal, waar we onze laatste Bahts verbrassen aan ijsjes en koffie.
De monitors geven "boarding" aan en we beginnen een lange wandeling naar gate 011. Hier aangekomen worden we weer gecontroleerd en kunnen we weer in de rij plaatsnemen. Tenslotte zakken we met een diepe zucht in de staart van het vliegtuig (rij 58) in onze stoelen neer. Wij zijn er klaar voor. Met slechts een kleine vertraging vertrekt het vliegtuig om 2.30 uur en proberen wij in de Economy stoelen een redelijke houding te vinden. Overigens, in dit vliegtuig kunnen we onze benen helemaal strekken onder de zitting van de passagier voor ons. Dat is soms bij andere maatschappijen niet mogelijk. Nelle kan de slaap niet vatten en wandelt regelmatig een rondje en ik doezel af af toe een beetje weg. Vanwege het tijdsverschil blijft het lang donker, maar uiteindelijk landen we rond 9.30 uur als gepland op Schiphol, waar we weer door Alex worden opgehaald.terug verder
index

Deze site biedt informatie gebaseerd op ervaringen opgedaan tijdens de vakantie van 2002. De auteur is niet aansprakelijk voor fouten en/of onvolkomenheden. Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken