vlag thailand

Thailand 2006

Dag 1 - Woensdag 25 oktober - SchipholHet is woensdag 25 oktober en we vertrekken met de tram rond half tien naar Utrecht. Onze buren, Piet en Wil gaan toevallig met diezelfde tram, maar daarna naar een andere bestemming. In Utrecht nemen we de trein van 10.20 uur naar Schiphol, waar we om 11.00 uur onze vrienden Els en Joske ontmoeten bij balie 22 van China Airlines. Met hen gaan we samen naar Thailand.
Zij werden in Sittard naar het station gebracht door hun vriend Alex en doordat de deuren van de trein snel dichtgingen en Alex nog aan het afscheid nemen was, moest hij verplicht meerijden tot Roermond. Zijn auto stond voor het station in Sittard te wachten. Hilariteit alom!

Inmiddels op Schiphol.
De balie is nog onbemand, maar er staat wel al een rij. Na 15 minuten gaat de balie open en langzaam schuifelen we naar voren. Als het onze beurt is tonen we onze e-tickets en vragen we om 4 stoelen naast elkaar, wat geen probleem oplevert. Met de boarding tickets in onze hand, sluiten we aan in de lange rij voor de douane controle. Als we hier eenmaal doorheen zijn, is het tijd voor een cappuccino.

narcotica hondDe tijd vliegt en we begeven ons op weg naar gate F3. Onderweg blijven we even kijken naar de training van een narcotica hond. Hij staat met z'n begeleider aan het eind van de rolband op passagiers te wachten. Af en toe zit er een “slachtoffer” tussen, die de hond er blijkbaar zonder problemen tussenuit haalt. Zo te zien heeft hij lol in z'n werk.


aan boordWe hebben nog tijd om bij het tijdelijke Rembrandt museum te gaan kijken, waarna we aansluiten in de rij voor gate F3. Ook de handbagage controle levert geen problemen op en om 14.30 uur komt het sein “boarding”. We nestelen ons in stoelen 53 DEFG en klokslag 14.30 uur gaan de deuren dicht en vertrekt vlucht CI0066.
De koptelefoon en sloffen worden uitgedeeld en we genieten een goede maaltijd met een wijntje. Het tv programma kan ons niet echt boeien en we doezelen een beetje. Een uurtje voor de landing krijgen we in/uitreis formulieren die we netjes invullen, waarna we om 6.06 uur locale tijd op Suvarnabhumi Airport in Bangkok landen.


Dit vliegveld is pas enkele maanden open en oogt zeer ruim en modern, maar saai, De douane formaliteiten verlopen zeer langzaam, maar gestaag.Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken