vlag vietnam

Vietnam 2007

Dag 2 - Zaterdag 13 oktober - Kuala Lumpur - Ho Chi Minh (Saigon) - MythoVolgens plan landen we om 6.00 uur op het vliegveld van Kuala Lumpur, waar we met een metro naar het andere gedeelte van het vliegveld gebracht worden. Om 9.05 uur vertrekt het volgende vliegtuig en ontmoeten we in de hal de andere 23 groepsleden waar we kennis mee maken.
Ook deze vlucht vertrekt op tijd en zal 1.55 uur duren. Hier moeten we het formulier voor de "Entry & Exit" kaart invullen. Keurig op tijd landen we op het nieuwe vliegveld van Ho Chi Minh (of tewel Saigon). De douane is nors maar redelijk snel en de koffers laten niet lang op zich wachten.

Het tijdsverschil met Nederland is 6 uur. Snel even wat Euro's voor Dong inwisselen. We weten dat we heel veel Dong zullen krijgen en we voelen ons direct millionairs.

De Nederlandse reisleider staat op ons te wachten, verzamelt de groep en we stappen in de gereedstaande bus, terwijl de koffers voor ons ingeladen worden. De bus is ruim en voorzien van airco. De reisleider doet een introductie en stelt de crew voor onze reis voor: de Vietnamese gids is Cuong (spreek uit: Koen), de chauffeur Nham, de bijrijder Quyen en hijzelf heet René. Ook krijgen we een fles water aangereikt.

De bus gaat op weg naar onze eerste bestemming, Mytho. Het valt ons op dat de auto's veel toeteren en er ontzettend veel brommers rijden; in onze ogen zeer chaotisch. Redelijk snel komen we uit de drukte van Ho Chi Minh city voor een rit van ~2 uur naar Mytho.

Uitbundige studie van de vele reclameborden op de gevels van de bedrijven en winkeltjes zegt ons helemaal niets. Vrijwel niets is vertaald in het Engels, dus we hebben geen idee wat er te koop aan geboden wordt.
René geeft regelmatig informatie, afgewisseld door Cuong.
Bij een tuin met wat kraampjes onderweg koopt Nelle lotus thee en verwonderen wij ons over de grote vliegende kevers op de kleurige bloemen. De temperatuur is met ~26 °C uitstekend.

de tuin en zijn vliegende kevers


Het Chuong Dong hotel in Mytho is prima en ligt aan de noordelijke oever van een van de negen armen van de Mekong Delta, waar we zicht op hebben. Vanaf nu zullen de koffers voor ons verzorgd worden vanaf de bus tot op de kamer. Alleen onze naam aan de koffer bevestigen en de rest gaan vanzelf. De bell boys krijgen hun fooi via René betaald. Heerlijk om hier geen omkijken naar te hebben.

vrolijke meisjes en veel motoren & fietsers


Om 15.00 uur krijgen we een welkomstdrankje met 3 loempiaatjes en een lichte lunch en gedetailleerde informatie. Ook storten wij ieder 75 euro in de fooienpot, waar de tips voor bell boys, extra gidsen, chauffeur en bijrijder uit betaald worden (dit stond al in de reisovereenkomst vermeld).
Wij krijgen de tijd om uit te luieren tot 19.00 uur, maar echt in slaap vallen lukt niet, dus lopen we langs het water en wat winkeltjes, waar veel schoolkinderen ons gedag zeggen en meisjes lopen te giebelen. Prima voor een korte wandeling, maar verder niet boeiend. Ergens vinden we een Internet cafe waar we voor 4000 Dong en een goede verbinding onze aankomst bij het thuisfront melden.
Terug bij het hotel staat er een bruidspaar en hun feest kan beginnen.
Dan krijgen we ons eerste diner met de groep. Het wordt een typisch Vietnamees diner met veel "seafood"; o.a. groente/vissoep, olifantsoor vis (waar overigens weinig vlees aan zit), gamba's, nasi, mihoen en ananas. Het is even wennen, maar voor de eerste keer toch wel lekker.

Chuong Dong hotel in Mytho

Er wordt nog even nagetafeld, maar om 20.45 uur gaat iedereen naar bed.Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken