vlag vietnam

Vietnam 2007

SamenvattingDe reisorganisatie
De keuze van Het Schone Streven als reisorganisatie is ons uitstekend bevallen.

De administratie voorafgaand aan de reis werd correct en snel afgehandeld. Ook de reisdocumentatie, tezamen met de informatie die door de reisleider verstrekt werd, was zeer informatief. In de reissom was het ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

De maaltijden
Alle maaltijden waren van prima kwaliteit en kwantiteit. Er werd voornamelijk Vietnamees gegeten, waar meestel "seafood" bij hoorde. Voor degene die niet van seafood hield, was het aanbod echter zo divers dat men ruim aan zijn trekken kon komen. Als ontbijt was er altijd stokbrood en/of toast aanwezig.
De drankjes bij het eten (uitgezonderd het ontbijt) moeten apart afgerekend worden. Om de prijs hoeft men zich geen zorgen te maken; thee koffie en frisdrank 50 tot 75 eurocent. Bier ongeveer 75 eurocent. Voor de prijs van wijn moet men zich op de hoogte stellen. Dalat wijn is goed te drinken en betaalbaar; € 3 tot € 5. Een enkele locatie vroeg prijzen > € 8.

De excursies
De excursies waren allemaal uitstekend verzorgd, zeer divers van onderwerp en boeiend.

Het natuurschoon is schitterend. Ook plantsoenen worden uitstekend verzorgd en liggen er allemaal zeer fleurig bij.

Opvallende winkels onderweg zijn bruidskleding zaken. Net zoals biljarttafels vind men deze tot in de kleinste dorpen.

Het vervoer
Plezierig was de eigen bus die de hele route bij ons bleef, waardoor sommige spullen in de bus konden blijven i.p.v. meeslepen. De bus was voorzien van airco, prima in orde en werd dagelijks schoongemaakt. Een mogelijk minpuntje was de temperatuur in de bus bij slecht weer. Het kon dan wel eens fris worden en een jasje was echt noodzakelijk.
De chauffeur verdiende alle lof en had ons vakkundig en veilig over de "snelwegen" en door het vreselijk drukke stadsverkeer van Ho Chi Minh overal naar toe gebracht. De wettelijke maximum snelheid van de bus was meestal 40km/h, waardoor grote afstanden nogal wat tijd namen. De alternatieve routes (niet toeristische) die soms gevolgd werden maakten weliswaar de reistijd langer, maar zeer zeker ook interessanter.

De reisleiding
De reisleider René was zeer vakkundig en informatief. Van elke locatie wist hij een schat aan informatie op te hoesten. Hij verzorgde ook de wekdienst 's ochtends en op de balie van het hotel lag elke dag de agenda voor die dag klaar. Mocht er organisatorisch iets mis dreigen te lopen dan werd er acuut een alternatieve oplossing geregeld. Tevens is er een Vietnamese gids aanwezig, Cuong in het begin en Pho de rest van de reis. Zij geven aanvullende informatie in het Engels.
De reis gaat van zuid naar noord, waardoor men met een gemiddelde snelheid van 40 km/h toch aardig wat tijd in de bus doorbrengt. Het landschap is echter afwisselend genoeg om boeiend te blijven en er worden ook koffie pauzes en foto stops ingelast om de benen te strekken.

De Hotels
De hotels zijn ook uitstekend. Mocht er eens een hotel als "minder" ervaren worden, dan is dat voornamelijk te wijten aan de vergelijkbare hoge kwaliteit van de andere hotels. Een enkel hotel lag buiten het centrum van de stad, zodat het niet eenvoudig was om 's avonds even te gaan "stappen".

Gezondheid
De GGD geeft verschillende informatie over het gebruik van malaria tabletten. Waarschijnlijk gebruikte de helft van de groep wel en de andere helft geen tabletten. Kraanwater kan niet gedronken worden, maar flessen water zijn overal verkrijgbaar.
Ondanks de keuze van goede restaurants kan men toch wel eens buikloop krijgen. In de meeste gevallen help Norit of het sterkere Imodium hier prima tegen.

Fotograferen of Video maken
De meeste Vietnamesen vinden het prima om op de foto gezet te worden en er is tijdens onze trip geen geld voor gevraagd. Als men niet op de foto wil, wordt het hoofd gedraaid.

Het weer
Het weer kan het best wisselvallig genoemd worden, hoewel de temperatuur tijdens onze trip gemiddeld rond de 24 graden lag, met uitzondering van Bac Ha en Sapa waar het vanwege de hoogte fris was.
Tijdens wandelingen was het buiten de geplaveide paden vaak modderig.

Financieel
In alle grote steden staan ATM machines, met uitzondering van Bac Ha en Sapa. Toch kunnen ATM machines voor verassingen zorgen. Sommige werken alleen voor Vietnamese betaalkaarten.

Buiten de facultatieve excursies, drankjes, eventuele fooi voor de kamermeisjes en de reisleider zijn er geen uitgaven te verwachten en dus geen financiële verrassingen.Met dank aan de Vietnam groep van 12 oktober t/m 10 november 2007 voor hun gezelschap.

Reisleider René, Gids Quong & Pho, Chauffeur Nham en bijrijder Quyen.

De groep bestond uit 25 personen: Riet & Bram, Hilly & Klaas, Leny & Gerrit, Nico & Wil, Huub & Nel, Marion & Ton, Jan & Lida, Johan & Corrie, Carrie & Tido, Greet & Wim, Peter & Marion, Paula,
Jos en Nelle.

Bruikbare links
Vietnam startkabel (NL) Footprints Vietnam
Vietnam startpagina (NL) Virtourist
Vietnam forum (NL) Guidevietnam
Vietnamtourism Hanoi travel
Vietnam travel guide
Landkaart Landkaart
Het weer in Hanoi
Click for Hanoi, Viet Nam Forecast
Het weer in Ho Chi Minh
Click for Ho Chi Minh, Viet Nam Forecast


Wikipedia Informatie, voornamelijk in de Engelse taal
Vietnam - NL Kontum
Mekong Delta Nha Trang
UNESCO World Heritage Site Nha Trang
Vietnam Phan Rang - Cham temples - Po Klaung Garai
Cu Chi My Lai
Cu Chi tunnels Da Nang
Da Nang Hue
Dalat Hue - Perfume River
Ha Long Bay Hue Thien Mu Pagoda - Thich Quang Duc Monk
Hanoi Hue - Thuong Ba - Tu Duc Tomb
Hanoi Sa Pa
Hanoi - Hoan Kiem Lake Hmong people
Hanoi - Temple of Literature Yao people
Hanoi - Water puppets List of ethnic groups in Vietnam
Ho Chi Minh City Cao Dai
Ho Chi Minh City - Chinese district Cholon
Hoi An
Hoi An
Hue
Op 20 november 2007 is Pho getrouwd.

Pho getrouwdStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken