vlag

zuid India 2004

Dag 1 - 17 Oktober - SchipholNelle op het vliegveld Onze zoon Yuri brengt ons rond 6.00 uur naar Schiphol. Daar zoeken we de Lufthansa balie op; het verzamelpunt voor de reisleden. Het is 6.45 uur en er is nog niemand te zien, daarom zoeken we een stoel op vanwaar we een oogje op ons verzamelpunt kunnen houden. Rond 7.00 uur staat er ineens een groepje en gaan we ook maar eens kijken. De vertegenwoordiger van Koning Aap is er ook met een dikke bundel papier. De groepsleden druppelen nu snel binnen en Koning Aap controleert zijn check lijst. Vervolgens deelt hij de vliegtickets uit. Gelukkig zitten onze paspoorten met visum er ook bij, die we door Koning Aap hadden laten verzorgen.
Ondertussen maken we kennis met de andere groepsleden. Handen worden geschud en namen genoemd. In eerste instantie blijven er niet veel namen hangen. Wel is het opvallend dat er op deze trip geen jongeren bij zijn. Naderhand zal blijken dat het merendeel tussen de 40 en 60 jaar is.

De groep bestaat uit 14 leden; Albert, Annie, Babs, Duco, Hessel, Hester, Hinrich, Joop, Jos, Nelle, Monique, Pieter, Riemie en Ton.

We checken in, en terwijl we in de rij staan, groeit de rij achter ons razendsnel met andere reizigers.

Om 8.50 uur vertrekken we met een B737 naar Frankfurt (vlucht LH4671). Onderweg serveert men een eenvoudige sandwich.
Een bus brengt ons in Frankfurt snel naar de terminal voor vlucht LH758 met een B747-400, die om 10.40 uur vertrekt. Op deze vlucht bevinden zich aardig wat Indiaase gezinnen met kinderen. Enkele Indiaase vrouwen die een plaatsje bij het raampje veroverd hadden, moeten ruilen met hun echtgenoot omdat zij daar willen zitten.

De service aan boord is prima en bestelde versnaperingen worden snel en vriendelijk gebracht. Ook krijgen we inreis documenten uitgereikt, die we helemaal moeten invullen. Ik laat "bestemming" open, omdat we rond gaan reizen.

Via de omroepinstallatie wordt er gezocht naar een mogelijk aanwezige dokter. Blijkbaar is er een, want even later wordt een kreunende Indiaase man naar de staart van het vliegtuig gebracht, waar hij verzorging krijgt.

De vlucht verloopt voorspoedig, maar omdat het "overdag" is, komt van slapen niets terecht.

Om 20.00 uur Nederlandse tijd, oftewel 23.30 uur Indiaase tijd vanaf nu, landen we op Chennai (Madras).Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken